Translate

torsdag 10 november 2016
Måste berätta om min nära döden upplevelse för ett tag sedan.....har tyvärr inget bildbevis på detta...men är man nära döden är det kanske förståeligt att man inte tänker på att föreviga det för eftervärlden...hur än gärna man vill!
Familjen hade planen att ta en promenad i stadsdelen Luthagen i Uppsala....man påstod att jag behövde lite stadsmiljöträning efter allt mitt lufsande i Morga hage utan en kotte inom synhåll.
Misstänker att det inte är jag som behöver miljöträna utan snarare dom.....jag klarar nog galant att skälla ut en stadsbo om det så skulle behövas....det behöver en utskällningshund som jag inte träna på!
Nåväl!...vi hade stämt möte med mina kompisar Astrid och Nisse där dom bor tillsammans med sitt husdjur....katten Alice med attityd. Det hände sig som så att denna katt (om det är en katt vill jag ha osagt....misstänker att det är nåt annat....kanske en förklädd tax?!) befann sig utomhus med sina ägare när vi kom dit. Och kan ni tänka er?...när varelsen ......ja jag kan inte säga annat...fick syn på mig så sköt hon rygg som den värsta batterikatt och tog ansats för att flyga på mig med sina vassa tänder och klor. Man måste faktiskt tillstå att katten har cojones så honkatt hon är....som vågar anfalla en hund som är typ 20 ggr större. Som tur var...för katten förstås!...kom Astrid emellan så att ingen sammanstötning kom tillstånd. Hon förpassades in i trapphuset men det hindrade henne inte från att försöka anfalla igen....hon formligen kastade sig mot glasrutan på dörren för att kunna slita ögonen ur mig. Cool som jag var så stod jag lugnt kvar och räckte ut tungan åt henne....kattskrälle!!!


Tror Mitsu är lite svartsjuk....
En regnig dag härförleden stötte husse och jag på Julan som var ute med sin matte. Nej...jag har inte stavat fel...hon heter Julan och inte  Jullan. Kanske heter hon Hjulan???...nej det vore väl konstigt! eller?.I alla fall..... hennes matte ville av någon anledning att vi skulle ta följe på promenaden. Vanligtvis får jag inte prata med andra hundar....har en tendens att bli lite för entusiastisk säger man...men jag kunde lägga band på mig denna gången faktiskt. Försökte inte ens att tillverka valpar med henne. Berodde kanske på att Julan är en mager och ämlig german shepard (schäfer). Fast hon var rätt trevlig kan jag nog säga....kunde sitta kanin och balansera på smala kanter. Vad nu det ska vara bra för????...men jag lät henne hållas. Ganska skönt när våra vägar skildes så jag kunde gå okopplad igen.
Så nu är Mitsu sotis!!!...hon är så nyfiken om jag träffat Julan igen...."har du träffat Kaninen igen" undrar hon. Bara för att hon inte kan sitta Kanin........


Hittade den perfekta granen i Morga....passar jag inte in fint som Julbock? Mitsu kallar mig också för bock men av en helt annan anledning tror jag....
Skickade det här kortet till henne för att visa den fina granen. Men hon blev som vanligt inte imponerad...det blir hon aldrig....utan skickade en bild på vad HON tyckte var en rejäl julgran som HON skulle ha.....


Men hallå Mitsu!???....ser inte det där ut som en tall???..."Skulle gått till Specsavers istället!"
Har ni aldrig sett en snöstruts förut???Har en lite högdragen min här....kanske till och med lite Trumpen!!??....Tycker nog vintern känns lite klen fortfarande....blir lite väl varmt om tassarna när man är ute. En del gillar ju varma lerinpackningar men vinterhund som man är så passar det bättre med lite svalkande snöinpackningar!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar