Translate

torsdag 9 mars 2017Ojojoj goa bloggisvänner, den gångna veckan har innehållit så mycket att jag inte riktigt vet var jag skall börja i för ände...
Som t ex att igår... den 8:e mars... var det den stora internationella DAGEN som skulle firas. Ja, jag vet att det var internationella kvinnodagen men den är helt ointressant för undertecknad. Nej, jag åsyftar internationella Akita dagen..... Hachikos dödsdag...då alla akitas skall firas med pompa och ståt, och ett och annat märgben. Och har ni råkat att missa den dagen och inte gett nån akita-ken nåt märgben så kan ni med fördel lätta edert dåliga samvete med att skicka några till mig....tack på förhand!Ävenså haver jag denna vecka varit dagisfröken eller det kanske skall enligt pk-reglerna heta dagisperson?! Jajamensan....fick förtroendet att under ett antal timmar ( kändes som 47 men var bara 6) ta hand om akita-inun Mitsu. Det var ingen lätt uppgift ska ni veta. 


Efter att hon blivit lämnad av sin matte så stod hon och grät vid grinden....längtade efter "mamma". Men som den utbildade pedagog jag är ( ni visste kanske inte att det finns en väldig renommerad högskola med lärarutbildning i Tandsjöborg??...ja nu vet ni!) tog jag genast hand om problemet på ett handfast sätt.....brottningsmatch är alltid avledande....Genast var det frid och fröjd.....varpå i företog en stärkande promenad i omgivningarna...Mitsu gick som vanligt fint i koppel..."titta så fint hon går!" tjötade husse. Det är väl inget roligt att gå fint när man kan kasta sig hit och dit i alla riktningar...nosa på intressanta fläckar...försöka pinka revir typ varannan meter och vara allmänt till förtret. Det kallar jag promenad! Har alltid haft svårt det där med att få bestämt vilken riktning jag skall ta. Vill gärna filosofera över det först.....


Mitsu var inte bara lydig.....
En gång skämtade hon till med att låtsas se nåt konstigt inne i skogen och satte igång att skälla i två minuter. Gå till Specsavers gumman för vi såg då ingenting att skälla över. Hjärnspöken säger jag!


Sen gick vi hem och hade fruktstund. Nån frukt som började på k. Kan det ha varit käpple eller kanske käron?...nej nu kommer jag på det....kyckling var det. Frukt sägs innehålla massa vitaminer och vara nyttigt...och mitt dagis är föregångare på sånt.


Efter det var det dax för lite undervisning....man måste försöka förkovra sina elever så att dom gör bra ifrån sig på nationella proven... (får mitt dagis mera pengar hehe!).
Men det är ju som ni vet hopplöst att lära gamla hundar, inte bara att sitta. Och är det till råga på allt ett fruntimmer man har att göra med så kan ni förstå vilket kaos det blev. Sa jag A skulle hon genast säga B....typiskt motvalskärring. Till slut ledsnade jag och gav henne en hemläxa istället....hon skulle tillverka en bomb i sitt kök. Och om inte det funkar så ska vi nästa gång hos mig tillverka en rymdraket...hon kan bli den första akitan på Mars....ska säga åt henne att ta med extra mycket matsäck!


Innan vi skulle ta vår eftermiddagslur hade jag planerat lite lekar. Började med "Japanska Posten"...det är en variant på "Ryska Posten" men utan sådana där mellanled som handtag, famntag osv. Nej, i den japanska varianten kan man bara välja "mys". Det gillar jag...Katten undrade vad vi höll på med.....


Och sen när husse började filma spektaklet fick han nog...."ska ni börja spela in vuxenfilmer här då flyttar jag....snusk!"...


En demo av filmen finns att beskåda på mitt instagramkonto @akitadobyshirai. Fullängdsfilmen är inte riktigt helt klar ännu men beräknas släppas till nästa Cannesfestival. Åldersgräns 45 år blir det nog.....om den inte blir censurerad helt.
I vilket fall som helst...efter en sisådär halvtimmes mys...man glömmer så lätt tiden när man har det trevligt....så vilade vi lite grann. Mitsu skulle envisas med att ha min snutte-husky....och då kunde inte jag sova....När vi vaknade skulle vi få lite att äta....och det är ett jädrans otyg det där med att gästerna ska få äta först!!!!....


Sen kom Mitsus husse och hämtade henne....det var skönt!....man blir trött av att ha ett så stort ansvar för någon.....


Har också träffat min lillasyster den här veckan! Det är en liten söting det! Hon är så söt att man vill äta upp henne...vilket jag också försökte några gånger...
Nej men faktum är att jag är lite skraj för den där mjukisbollen....under den där söta ytan känner jag att det lurar en tigrinna. Och jag har nog rätt....för hur än jag försökte skrämma henne så brydde hon sig inte det minsta. Det är stål i den där flickan...och så har hon en fin rumpa också!!!...
Till och med Mitsu hade svårt att tygla henne.....


Efter att vi latjat lite med lilltösen tog Mitsu och jag lite grepp på varandra. Men som vanligt tar hon alltid fulgrepp på mig....


Låt bli det där...jag är kittlig på magen!!!!


AJ!...kliv av mina kulor!!!

Nu tror jag det var allt för nu....ses snart igen...ha det bäst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar