Translate

torsdag 23 juni 2016
Uppsala Kommun ringde och undrade om jag hade tid att komma och inviga deras nya hundbad vid Graneberg. Jag konsulterade min sekreterare som kunde konstatera att det faktiskt fanns en lucka i mitt mycket digra schema just den dagen invigningen skulle vara. Beskedet om detta togs jublande emot av fru Uppsala Kommun, som naturligtvis ville ha en prominent och därtill vacker hund som kunde inviga...det bästa är endast gott nog för fru Kommun.
Så gjorde jag invigningen den äran tillsammans med mitt följe...lillhusse och matte. Bjöds på både det ena och det andra...bla annat två rullar bajspåsar...kan komma till pass nån gång!
Tvåbeningarna fick kaffe och bulla...ett märgben hade hon väl kunnat bjuda på till vovven...men det skall väl sparas in förstår jag...inga större åthävor inte då kan Janne Josefsson komma...
Sen fick vi bada....vill ni se mer av min invigning kan ni gå in på unt.se så finns det en dokumentär om detta där. Jag är inte så hemskt framträdande...kommer i slutet av rullen....men man vill ju inte framhäva sig för mycket...dom andra små gråaktiga liven blir nog så avundsjuka ändå när jag träder in på arenan......blygsamhet är en dygd!...eller hur?Vad har hunden på sig undrar ni!?....jo mina vänner det är en hundflytväst. Hundar kan väl simma tänker ni...har dom väl i generna eller? Nja det ska man nog inte vara så säker på...akitas är väl inte uppavlade för att simma som fiskar precis....mer skutta i bergen efter björnar. Men jag tycker faktiskt det är riktigt kul med vatten...bara det inte går över magen så...det kittlar så konstigt.
Flytvästen skall jag ha när jag är ute på det stora Havet Ekoln med vår båt....typ en lyxkryssare i tio miljonersklassen....eller inte....den är så liten och pluttig så den kan nog sjunka när som helst.
Skulle jag trilla i kommer jag flyta som en fisk....nu tycker ju Mitsu inte jag behöver nån flytväst eftersom jag är en korkskalle. Nåja så uppblåst som hon är så är det väl inte nåt fel på hennes flytförmåga heller. Bara hon har vett att stänga igen sitt ständigt glappande bogvisir bara......
3 kommentarer:

 1. Kommunen ringde mig först men jag hade inte tid med såna här spektakel. Är ganska upptagen Akita.
  Häls M-B

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag e så avundsjuk så avundsjuk..........

  SvaraRadera