Translate

måndag 15 augusti 2016
Åkte till gutarnas hemvist...inte gudarnas! det är inte dax för det ännu hoppas jag!...tog en jättejätte stor båt... något större än vår plastbåt i alla fall. Fick stå och vänta i en särskild kö innan vi fick åka in...djur-kön...fick lite feeling hur korna känner sig på väg till sin sista hemvist...uschamej! Allt gick fint och vi gick till djursalongen ....var väl mest hundar där vad jag såg...eller det var bara hundar....hade varit coolt om det hade varit med en get eller en gris...det var ju en djursalong så! Ganska tråkigt var det...fick ligga på golvet och glo...i de mjuka stolarna fick bara människor sitta...snåljåpar! Kände mig utstirrad för under våra stolar glodde ett par ondsinta ögon mot mig...nån byracka...jag glodde tillbaks ett tag med mina vackra bruna ögon tills jag ledsnade och vände aktern till...och där har jag bara ett brunt öga...ha!.. där fick du glohund!
I övrigt ägnade jag överfarten med att vara mitt österländska lugn....nåt jag är bra på är att vara "inscrutable"...man är väl japan. Har ni hört det oerhörda...... vår älskade ledare...ja inte kungen om ni tror det...utan kejsaren av Japan...vill abdikera! Nu går skam på torra land tycker jag. Ett sånt ämbete kan man bara inte fly ifrån och bli en vanlig människa...han är ju en gudom för guds skull! Det vore som om jag.... en akita-ken.... skulle ledsna på att var det och bli en anonym tax istället! Hur skulle det se ut? Nej är man en helgedom så är man och då får man leva med det.... punkt! Det är ett hårt jobb att vara beundrad men nån måste ju  ta på sig den tunga bördan!                      
Stugan vi hyrde låg lite ute i tjottahula ....såg ut att kunna finnas mycket wildlife i dom skogarna....får?...är dom farliga? Hur som helst  gjorde jag mig snabbt hemmastad....varhelst jag lägger min kropp blir mitt hem som min gamla mamma sa... salig i åminnelse. Och jag hade ju sällskap av inte bara matte och husse utan även lill-hussarna samt Astrid och Nisse. Hela gänget så att säga.        

Här sitter jag och lipar åt en hel hjord med argsinta tjurar (eller kanske det var kor?eller får?) som jagade oss. Fasiken vad dom kom galloperandes fort genom skogen....jag kände mig som dom där dårarna i Pamplona som ska visa sig modiga och springa ifrån  tjurar. Men vi var för snabba för dom där dumma öken...hehehe!

Och så blev det en hel massa badande för det var varmt som i h----vete. Och inte är det precis kallare på en badstrand så jag försökte så gott det gick att hitta skugga. Grävde djupa gropar för att ligga på lite blötare sand..skönt! Badade gjorde jag en hel del och simmade som Johnny Weismuller...ni vet han Tarzan.....hörde att man utlyste tsunamivarning när jag kom crawlandes genom vattnet....och någon trodde att japanska flottan hade en kryssare på övning i de Gotländska farvattnen....så då förstår ni att jag simmade fort.
En massa utflykter också till sk-t-tråkiga platser..allt ska visst stå rakt upp på Gotland...har dom problem eller?.....tur att man kan mutas med godsaker på stranden...då blir man så här glad!
I närheten där vi bodde fanns det en hamn med restaurant och en glassbar...där hade dom hemgjord hundglass...ja inte glass med hund i fattar ni väl....vi bor ju inte i Kina (tacka gudarna för det...hamna i nån tjock kines mage vill man inte!) utan glass för hunden. Himmelriket på jorden vill jag säga!!!
Men ägaern av haket hade en konstig inkastare ska jag säga....det fånet kastade ut mig innan jag ens kastats in!!! Diesel som han hette....tydligen han som gjorde glassen för den hette Diesels glass...gav mig en rejäl utskällning första gången! Så där skaffar man inga stjärnor i Guide Michelin pucko! Men jag fick en glass till slut och fler blev det under vår vistelse.....
Här sitter jag med min vän akitatiken Mitsu utanför hennes tillhåll i Visby. Det var inte nåt skitigt torp i nån gotländsk skog inte det....nähädå...hon bodde i ett slott innanför ringmjuren (ja det heter tydligen så på gotländska...fjantigt!) hon....slottsfru Mitsu...queen of Visby minsann! Jag försökte flörta mig in hos henne men som vanligt fick jag nobben. Hector skulle komma sa hon! Ha....Häck-tor kan ta sig i baken!

Vi knallade i alla fall runt hennes ägor....såg fint ut men det måste vara jobbigt att hålla reda på alla dessa torn och portar. Hörde att det fanns en Kärleksport men dit ville hon inte gå med mig. Surkart!

Det var jättemycket folk i Visby....men det gick väldigt fort att ta sig fram med hund tyckte husse...när han skulle gå utan mig tog det längre tid. Kan det vara min nallebjörnsuppsyn som fick folk att väja?
Husse gick iväg och fyllde på parkeringstiden och när han kom tillbaks släppte matte mig för att jag skulle få möta honom. Det var på ett torg med massa människor och det blev knäpptyst när jag skuttade iväg. Jag tror dom trodde att jag var Hachiko och att dom skulle få se Richard Gere. Ett sus av besvikelse hördes när dom såg att det var en ranglig, flintskallig gubbe som jag hoppade upp på. Men det är min husse och jag älskar honom!

Mitsu kom till vår enkla lilla stuga och hälsade på. Hon var nog lite orolig att lämna sitt omgärdade slott men väl ute i obygden tycktes hon trivas. Vi tog t o m ett dopp tillsammans....klädda som Gud skapade oss!
Men när jag föreslog att vi skulle slå våra matskålar ihop och flytta till min lilla stuga hoppade hon snabbt in i sin limousine och drog iväg till sin borg. Ja se fruntimmer....dom tänker bara på bekvämlighet...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar