Translate

fredag 5 augusti 2016Hälsade på hos det trevliga värdparet Ritva och Gunnar boendes i Årsta. Behövde kontrollera så att det inte gjorts några dumheter....dvs ändrats på något sedan sist jag var där. Det stör en känslig akita-natur som min om saker och ting förändras....och jag har en jädrans blick och minne för hur saker och ting har sett ut....mig lurar man inte. Som tur var....för deras skull!...så såg det riktigt rätt ut ur min synvinkel. Det var väl en och annan panel som hade målats men det fick slinka igenom....ingen åtgärd på det med andra ord. Annars kan det ha blivit ord och inga visor....jag är en väldigt välrenommerad och diplomerad utskällnings-hund som ni vet.
Det bjöds på leverpastej minsann...inget knussel där inte. Snålvattnet rann till ska ni tro....övriga gäster funderade på om gummistövlar vore praktiskt. Men en annan som endast erbjuds några torra stenhårda bitar till torrfoder att äta hemma passade på att njuta i fulla drag. Tyvärr var det alldeles för lite av den goda varan tyckte jag. Leverpastej kan det aldrig finnas för mycket av anser magen. Så jag var tvungen att se efter på köksbänken att inte Ritva hade glömt en liten smula i paketet. Men se det gillade inte herr överstelöjtnant husse. Det skreks och gormades att där fick jag minsann inte vara. "Stygga hund"...jag som bara ville ha leverpastej.......
Sen var jag tvungen att vila lite....man får lite paltkoma av leverpastej.....får inte ni?


En sak är jag lite fundersam på.....Ritva och Gunnar har en väldigt intressent trapp i sitt hus. Den ser väldigt brant ut och leder ned i mörkret. Jag har ännu inte fått tillåtelse att gå ned där....och jag tvekar om jag törs om jag skulle få. Vad kan dom ha där nere? En hel hoper arga hundar?.....eller kanske katter?....mer troligt är att där nere i mörkret har Ritva sitt lager av extra god leverpastej som hon inte vill att jag ska se. Men nästa gång jag hälsar på ska jag vid ett obevakat ögonblick slinka ned där och smörja kråset hehehehe!
Var ute på böljan den blå med familjen. Inte mitt rätta element om man säger......snötäckta kullar med meterdjup snö passar mig. Akitisar simmar inte så bra....fick ingen simundervisning i skolan (alltså av mamma i Tandsjöborg). Simma kan såna där fjantiga fågelhundar göra som tycker det är kul att slänga sig i vattnet efter saker som ägarna kastar i.....har sett dom vid hundbadet. Jag kan inte annat än tycka att dom verkar ganska hjärndöda som tycker sånt är kul. Skulle vara under min värdighet att syssla med sånt. Så....pga av dålig kunskap i crawl, fjärilsim och annat så har jag en som ni ser blå grej runt min så muskulösa kropp. Tingesten kallas flytväst och är jäkligt obehaglig att ha på sig. Men vill man inte sjunka till Mälarens botten om man trillar i så. Och husse säger att alla som åker båt måste ha flytväst punkt. 
Familjen tyckte jag behövde öva att åka båt....vi skulle nämligen till Gotland på semester. Men förhoppningsvis är det en större båt vi ska åka med annars tror jag att jag stannar hemma.


Tog en något större båt...man måste ju träna upp sig lite successivt....till Gräsö. Man tar en bilfärja från Öregrund i Roslagen till denna ö. Lagoma färd på sisådär 8-10 minuter....ingen taxfree ombord.
Sen fick jag sitta bak i birn (så säger man faktiskt i Håbo!?) i två mil på slingrande serpentinvägar...tur att man inte har anlag för åksjuka! Var väldigt törstig när jag kom fram så jag kastade mig ut på klipporna för att släcka törsten. Och det bar sig inte bättre än att jag rasade i från ett stup rätt ned i det våta....ja det var säkert en 8-10 meter ned till vattnet. Gissa om sällskapet blev förvånade...och ävenså undertecknad. Jag hade tur..... Pamela Andersson från Baywatch höll just till på dessa klippor....var väl dåligt med jobb där borta i Kalifornien nu när Zikan härjar. Hon slängde sig med ett svanhopp ned i de meterhöga vågorna och räddade mig. Nu var det väl kanske inte så hemskt dramatiskt....jag kunde faktiskt bottna där jag stod men det är kul när det händer grejor.....Sen torkade jag mig....tog en fika...och glodde sen på när dom andra hoppade i plurret... Bada?...kan det va kul det?
Badade i hundbadet i Fjällnora....märk att jag skrev hundbadet. Det antyder ju att hundar ska bada där inte några andra.... typ flodhästar, elefanter, salamandrar eller tvåbeningar förutom deras ägare. Men en del tycks inte fatta detta....mitt hundbad var invaderat av familjer med barn som skulle grilla, spela fotboll och flamsa. Dumheter!...det finns miljarder med kvadratmeter badplats för sådana...dom kan hålla sig där. Hundbad är till för hundar...basta. Vid Gottsundabadet.... en simhall i närheten... har det uppstått lite problem av liknande natur. Man har två timmar i veckan endast öppet för kvinnfolk att bada....övriga hundrafyrtiotre timmar är det mix. Nu har det stormat då en kvinna med två barn kom för att bada under dessa två timmar...och det visade sig att hon hade en son med sig...och han är ju som sig bör inte av kvinnligt kön så han fick inte komma med. Badchefen tyckte att dom kanske kunde komma på den mixade tiden istället....det fanns ju betydligt mer av sånt. Men se det gillade inte mamman utan kontaktade UNT...den lokala skvallertidningen i stan. Det blev en stor artikel...sånt här är väl viktigt kan jag tro...det händer ju inte så mycket ute i världen...eller? Och politikerna började uttala sig i frågan....jajaja hur ska det sluta på vår jord?.......det är viktiga saker det här.
Så nu tänker jag vända mig till UNT och påtala att människor badar i mitt hundbad....och det ska dom ge f-n i! Och förresten så kan alla hundar som inte är av überrasen akita-ken också hålla sig borta från mitt och Mitsus hundbad! Basta!Nej nu ska jag sluta...måste ut och pinka och kanske göra no2 också....käkat Parma-skinka..
Nästa gång ska jag berätta om mina äventyr på gutarnas ö.....den blir sig aldrig lik igen....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar