Translate

onsdag 20 juli 2016
Nu börjar det bli alldeles för varmt fören liten ett-års akita-ken....puh! Man får försöka söka skydd så gott det går...under bordet ute på altanen kan funka...blåser skönt underifrån.
Eller så får man en kall blöt handduk på sig....


Känns väl så där ...blir lite våtvarmt omslag av det hela...lite kåldolmeskänsla...jag är skeptisk..


Den här fångburen i bilen är jag inte så vän med....tog en alternativ väg en dag...via husses stol och in...

Den "riktiga" vägen in behagar jag inte att självmant utnyttja...vägrar av princip att hoppa in av egen maskin...det är under min japanska värdighet att hoppa in i en kasslerbur. Husse får baxa in mig...känns lite obehagligt när han trycker in mig som en korv i ett korvskinn...men själv gör jag det inte....låtsas att jag inte kan...
Gjorde bort men en gång när husse och lillhusse Sebbe kom hem en gång med bilen....då blev jag så glad att jag utan att tänka mig för hoppade in så elegant i buren och kom ut igen som en raket när jag kom på att jag gjort bort mig.....skit också nu vet dom att jag faktiskt kan hoppa in....


Åkte med gänget ut till Thuns varuhus...ligger några mil utanför...har en massa tråkiga kläder...inget för hunden.....jag fick sitta utanför...man är diskriminerad...finns det nån HundDO tro?...och en för katten också..


Husse och jag fick gå en promenad i omgivningarna...såg en stor hundkoja högt uppe i luften....


Hälsade på hos Mitsu...vandrade i blåbärsskogarna....såg Mors lilla Olle....nää det var Kittis lilla 
Mitsu.......smaskandes av alla goda blåbär....det är bra Mitsu...springer du bort dig nån gång i storskogen..(kan man hoppas på det tro??!) så kan du alltid leva på vad naturen ger.


Sen gick vi hem till Mitsu och inspekterade hennes gigantiska veranda....jättefin och med fin utsikt över landskapet. Hon bjöd på torsk...men jag vet undrar?...ska man inte koka torsk?...den här var alldeles stenfrusen. Jag förstår...hon har ingen spis stackarn. Kunde väl inte ha en öppen eld och laga till den på eftersom det är så torrt i markerna. Jag höll god min och tuggade på....mumsmums...

Fick ett till "intelligensspel" av henne....ja jag vet inte jag?..finns nog inget tillräckligt svårt för en hund som kan platsa i hundarnas Mensa....man har väl IQ...och funkar inte list går det alltid bra med lite gammaldags kamphundsvåld...Det har varit nåt skumt på gång uppe i stugan på vår tomt....för att travestera en replik i Hamlet..."det är något ruttet som händer i Sunnersta".
Man har försökt smyga upp där utan min vetskap och haft nåt fuffens för sig....burit på en massa fat med varjehanda godsak på (jag har förnummit dofter...kanske inte så inbjudande men dock!) och sen har man transporterat bort saker i ihopknytna plastpåsar som inte har doftat lika inbjudande.....har närmast luktat kattskit...pardon the expression.
Tvingats hålla vakt utanför för att ta reda på vad som händer...konstiga ljud innanför...låter som on nån håller på att sy med en symaskin där inne....är det månne Askungen som syr en balklänning?Efter fem-sex dagar slutade det hela och det blev lugnt igen...ja men vad var det då undrar ni? Jo ser ni mina vänner Astrid och Nisse skulle åka bort några dagar så då fick deras katt Alice, en katt med attityd som det står i hennes journal (Vad dom nu menar med det?..kanske skyddsutrustning på eller?) vara hyresgäst. Synd att jag inte fick träffa henne...vi kunde haft kul ihop...hon gillar hundar sägs det...till middag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar