Translate

onsdag 13 juli 2016Tjena alla glada sommar- och akita-vänner....här ser ni en annan som tagit sig ett bad..har varit skönt att kunna komma ned till lite H2O och svalka sina glödheta tassar i det blöta. Här ser det ju nästan ut som jag fryser men det fattar ju ni att en akita inte fryser....nej man längtar faktiskt efter lite vinter så här mitt i sommaren....eller?
Sen när man är ren och fin efter badet är det alltid lika kul att reta husse och matte med lite sandlek....springa runt som om Mitsu vore efter mig (och då är det bäst att springa fort!) och slänga sig ned i sanden.


Botaniserade lite i djurlivet i Morga hage....och när jag har varit ute i höggräset så botaniserar djurlivet på mig också....det är sanslöst vad som kan fastna och rymmas i min päls. Behöver biologer hjälp med att samla in småkryp att studera kan dom alltid ringa mig.
Passade på att plocka blåbär ....och äta dom också....bra för synen...Åkte till Sigtuna med husse, matte och Astrid...liten pittoresk stad utanför Uppsala som ligger alldeles vid Mälaren. Allehanda turister från när och fjärran kommer dit för att glo...vi åkte dit för att glo på dom.


Spatsera vi runt i gränderna och visade upp oss....som österlänningen väcker man ju lite uppmärksamhet.....men hallå alla människor det är fult att stirra....


Träffade en liten gumma utanför ett hak...men hon var inte så talför och det bästa var att hon inte försökte klappa mig....så hon har fortfarande alla fingrar kvar!


Men mesta delen av promenaden genom Sigtuna gick åt till att stanna utanför affärer....för matte och Astrid skulle "bara in och titta lite"....boring boring!Men vi fikade lite kaffe/bulla i en park...det var trevligt.
Det kom fram tre utländska karlar till mig och frågade husse på knagglig engelska om det var en japansk hundsom satt framför dom...ja men det vet väl alla att jag är en japansk spets?! ....husse sa att "ja det är en akita-inu" och sen småpratade de om mig. Allt var frid och fröjd tills husse frågade om det fanns många akitas i Japan...eftersom han trodde dom kom därifrån....dom blev mycket förnärmade och sa att det visste dom inget om, dom var från Kina! Sen tog mötet en otäck vändning när en av dom började fråga hur mycket jag åt och hur mycket jag vägde...samt att en av dom tog fram kniv och gaffel och började slicka sig om munnen. Som tur var så blev dom tvungna att gå till sin buss....räddad av gonggongen!


Ha det bäst och bada mycket.......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar