Translate

onsdag 4 januari 2017


Äntligen!!!.tacka Gud och alla andra......tredje världskriget är avslutat och jag kan kliva fram ur min bunker. Alltså måste man...det vill säga alla pyrotechnoidioter.... smälla av alla atombomber precis runt vårt hus. Jag är glad att härligheten står kvar idag och att det inte är en enda rykande ruin. Bunkern fungerade sisådär...inte kul sitta där inne ensam och glo.....och kom det in nån så blev det strax därefter en intensiv odör. Hade jag haft en källare hade jag suttit i den.....men vi har bara en krypgrund....och det hörs ju på namnet att det inte är särskilt trevligt....nåt i klass med skyttegravarna i Verdun kanske. Kan säkert uppehålla sig ett och annat oknytt där nere...möss,spindlar, tomtar och troll...samt en och annan tax...usch säger jag! Nej, avskaffa nyår ! Hur svårt kan det vara? Det går ju så lätt att ordna förbud på det mesta tycker jag. Det parti som vid nästa val vill införa förbud för nyår ska jag rösta på...basta! Och till alla grannar som brände av en hel förmögenhet upp i luften säger jag bara....ni har förverkat er rätt att gnälla på mig om jag skulle råka skälla lite grann försynt på era osnutna dvärgar.....betalt och kvitterat eller vad man säger....
Ni kanske inte riktigt ser vad som ligger i den hoprullade filten bredvid mig....det är en katt minsann. Ingen mindre är vår egen huskatt Sigge. Anledningen till att jag kan få ligga så här nära utan att få en tjottablängare på nosen är att katten är helt väck. Sover och snarkar som om femtiosju skogsarbetare var i farten att plock ner vår julgran. Sägs att han varit hos veterinären och fixat garnityret....gärna minska ned på det om ni frågar mig. Och så påstår dom också var fallet....katten har FORL. Men jag är scheptisk. Har jag berättat att han härstammar från den ökända stadsdelen Gottsunda!.....inte så långt ifrån där vi bor. Och mina vänner...där har man många fria företagare om man säger i rökeri-branchen. Och jag menar inte böckling....nej det är lite friskare grejor än så. Nu tror jag brorsan här ( Sigge det vill säga) har nån försäljning av grejor här i området. Ingår väl i nåt nätverk med sina gamla homiisar i Brottsunda...förlåt Gottsunda. Och nu ligger han utslagen efter att ha tullat lite på sitt eget lager av fulgrejor....rökt på lite om man säger...och det är inte kotte...
Minns en gång han kom hem och hade ett fentanylplåster på sig!!!...ja men hallå...vem har fentanylplåster.Det är inte Albyl precis. Hade det inte räckt med ett sånt där plåster med Kalle Anka på? Då påstod man att han hade opererat knät och satt in ett nytt korsband....bullshit (ursäkta språket!) säger jag. Vem kostar på en katt en operation för tiotusentals kronor???...det är ungefär lika osannolikt som om man skulle kosta på en tax en operation. Jag kan göra en operation på en tax gratis faktiskt!...en amputation kanske?...eller lobotomi???
Synd att inte husse sparade fentanylplåstret....skulle behövt det på nyår!
Vilket fall som helst...katten var hög som ett hus flera dagar efter han haft det där plåstret. Provade lite av sin egna grejor kan jag tro. Värsta Escobar den där grabben. Vi får köpa mer gummisnoddar....?!
Men ett tu tre har vi bängen här med helikoptrar och stormtrupper...och jag som är så nervös ändå. Vill ha lugn och ro. Inga höga ljud tack! Nej, jag får se till att han lägger av med dom här affärerna innan vi alla hamnar på kåken. Räcker med att brorsan varit på Kumla.....


Äntligen lite snö igen!!....snow for the snowdog......hoppas det ligger kvar ett tag. Husse har lovat vi ska åka skidor. Det är väl mest han som står på skidorna och jag drar. Fast det är kul det med. Vi ska visst åka till Sälen senare tillsammans med Astrid och Nisse ( men inte Alice, katten, för hon är inte riktigt klok!). Det ser jag fram emot.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar