Translate

lördag 12 augusti 2017
Min kompis Mitsu bjöd mig till en liten promenad häromdagen. Ja det var ju trevlig....dock var det ett litet aber med det hela. Hon lurade in mig minst två mil in i STORA skogen....på en knagglig stig dessutom.... utan gåvänlig beläggning och mötesplatser. Och sen skulle vi gå samma väg TILLBAKA!!! Det var väl inte så farligt kanske ni tycker....nej kanske det?!...men betänk att detta var dagen då Lucifer kom och hälsade på över Uppsala. Det var alltså minst 25 grader varmt i skuggan och typ 75 i solen. Så den smartingen som kom på  den bradiga idén att traska omkring i den värme ska jag be den riktige Lucifer att hälsa på!!!!
Ja men tänk er själva....sätt på er tre underställ, termobraller, två dunjackor samt toppa det hela med en pälsmössa och lovikavantar....var så vänlig att sen sätta er i en finsk sauna med gradantal 120 så kan ni förstå hur jag kände mig efter 5 minuter. Snacka om stekt broiler i en akita-päls.....
Och inte fanns det en enda glasskiosk i närheten......jag liggstrejkade....


Men jag var tvungen att knalla vidare....dels var stenarna så varma att mina nötter kändes som kokta ägg efter ett tag och dels för att jag hade en strejkbrytare med mig....dvs Mitsu.....Så efter ca tre mils promenad kom vi äntligen fram till vår slutdestination Lunsentorpet...skulle nog med rätta kunna kallas Lusentorpet. Jag ville i alla fall inte sätta min tass i rucklet. Garanterat fått rävskabb eller dylikt om jag gjort det. Men lite vatten fick man  som tur var. Tungan kändes som ett torrt sämskskinn.......Och så tog vi en välbehövlig vila....jag kände väl mest för att ringa efter en ambulanshelikopter....eller kanske husse kunde bära mig tillbaks?!
Men det var bara önsketänkande.....jag fick knoga på dom fem milen tillbaks till civilisationen själv. Gissa om jag var glad när jag såg min bil. Jag kan säga er att min kroppstemperatur kommer inte vara normal innan första advent....
Nästa gång ska jag bestämma vart promenaden skall gå.....runt vårt kvarter får räcka....
Mitsu kommer och är dagisbarn på torsdag...hoppas att det hällregnar så vi får vara inne hela dagen och mysa....


Avslutar med en tillbakablick när brorsan och jag ännu inte hittat våra "hem". Tandsjöborg var centrum i vår tillvaro......


4 kommentarer:

 1. Gnäll gnäll gnäll..... Bara konstatera att du har en usel kondition. Jag är gammal och sjukskriven och hade inga problem med den lilla promenaden på knappa EN MIL! Vi tar väl en repris på torsdag? Mvh Stålmormor

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Överdrev väl en anings då. Självklart tar vi en runda.....jag tar bilen...du går...hehehe. Mvh listig

  SvaraRadera
 4. Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thanks once again. gmail login

  SvaraRadera