Translate

söndag 6 augusti 2017
Gjorde Gotland osäkert tillsammans med Mitsu några dagar. Det är vi som sitter i mitten om ni nu skulle tvivla vilka som är vilka på bilden....dom andra två är några gotländska taxar tror jag...eller lamm som dom säger på ön. Ser ut som jag vänder ryggen till Mitsu, man kan kanske tyda det som om det är en fnurra på tråden.....så är dock ej fallet....vi är väldigt sams hela tiden....nästan...
Men för att ta det från början.....vi tog båten över till Gotland....ja det är ju liiiite långt att simma eller hur...har ju förvisso flyttväst men ändå....
Tråkig väntan vid färjeläget....och ingen stans att pinka....Mitsu stannade kvar i bakluckan...kanske hade en potta med sig hehehe......Men på färjan hade vi värsta lyxen....vi hade egen hytti.....med egen toa...dock ingen minibar vilket nog var tur det eftersom husse skulle köra bil sen...och det fanns gott om plats för benen.....och framför allt!!!....inga taxar i närheten 😃😃😃


På Gotland fick jag bo hos Mitsu mitt inne i Visby. Hon hade hyrt värsta lägenheten med två sovrum, kök och ett stort vardagsrum....bara så att jag skulle få plats....hon är snäll hon!!!
Men var fanns jacuzzin????


När vi kom fram började vi genast att utforska omgivningarna.........
men det är bra att vila lite först....vi akitas är ju väldig överaktiva så vi behöver ta en siesta då och då trots att vi gör det mycket ovilligt....not!

Nej vakna nu slöfock....Visby väntar på att få se lite glitter och glamour...brukar ju vara lite kändisfattigt där så vi kan nog få fart i byn......


Finns en hel del att beskåda i Visby....förutom oss då förstås...en jädrans massa hus är det i alla fall....När man bor så där centralt vilket jag vanligtvis inte är van vid....bor ju liksom lite på vischan i Uppsala....är det mycket ljud och lukter som man inte är van vid. Blir man som hund lite stressad av och vill ha lite koll på vad som  händer....


Varje gång jag gick ut från vår port tog jag mig för att göra min väna stämma hörd......


och det var inte bara för att jag älskar min röst.....jag visste nämligen att lite längre ned på gatan fanns det två hundar och när jag skällde till satte dom igång med sitt skällande....och det höll dom på med ett bra tag....kul för grannarna. Hade jag tur så stod det en stor grupp turister utanför som gick nån guidad tur....och känner jag min stämma rätt så fick dom gå färdigt turen med nåt brunt i brallan....hehehe!


En dag tog vi en tur tvärs över ön till Herrvik bara för att träffa Diesel. Ni som läst min blogg vet att han är den som har den bästa hundglassen man kan köpa. Sen att han är en liten skithund som har för vana att skälla ut sina kunder är en sak man får ha fördrag med. Men hör och häpna!!!! byrackan var på semester sades det! Ha! säger jag. Antingen hade han schappat med kassan eller så satt han inne för skattebrott......går inte att lita på hundar som har tax-mått! Men lite glass fanns det kvar i kylen.....gottgottigottgott!!!!!Åkte ut till Tofta och tog mig ett dopp....var väl så där varmt...men lite avsvalkande behövdes i värmen...
Åt lunch på Kronholmen....Visby Golfklubb har sin anläggning där och en bra lunchrestaurant ( kan tipsa om den om ni är i närheten, "kronisröra" är gott). Kliade i fingrarna på husse att ta en liten golfrunda men som tur var hade han inga klubbor med. Skönt att vi slapp sitta där och vänta i sex timmar medan han gick runt och slog på en liten vit boll......På mornarna gick jag oftast en tur ut i Almedalen för att lätta på trycket.....kanske Stefan var kvarglömd där så man kunde snacka lite Anders Borg med honom....apropå Anders förresten....husse tänkte börja kalla mig för Anders....brukar ju också vilja visa upp min snorre då och då....


Vet ni om att Hachiko står staty där!!!???......


Och på väg hem stannade jag alltid till för att snacka med grodan....provade en puss också....kunde ju vara en förtrollad prinsessa......fast jag behöver ju ingen mer prinsessa!....jag har ju Mitsu!!!
Jag behöver väl inte säga hur mycket uppmärksamhet vi fick när vi var ute i Visby.....man kunde tro vi är värsta Hollywood-paret. Kan kalla oss Shiritsu hädanefter!!! Man ska prata med oss och klappa oss....det går ju bra att göra med Mitsu. Ett par små dvärgar av kvinnligt kön var lite förslagna av sig. Frågade husse om man fick klappa hunden....och sen nasade dom egentillverkade, fula halsband efter det. Snacka om att ta rostricket till en annan dimension.......


Det blev ju en del ätande på uteställen också.....inte alla var vänliga nog att ta emot husdjur....men dom som gjorde det var desto vänligare. På ett ställe fick vi både korv, köttbullar och skinka. Kyparen provade lyckan med att klappa mig....en gång gick det bra men sen tyckte jag det fick vara nog. Lite bättre än skinka får det nog vara om man vill ha mig på bra humör. Han fick gosa med Mitsu istället.

Efter några underbara dagar kastade Mitsu ut mig....nej då så illa var det inte. Jag behövde åka hem till Uppsala och se efter så att inte katten hittat på nåt dumt.
Att lämna Mitsu kvar på ön gjorde mig bedrövad.......tänk om hon skulle hitta nån annan???!!!


Men jag tror att Mitsu saknade mig....sa hon i alla fall när hon vinkade av mig.....


Men sen hörde jag hon träffat nån Sten......efternamnet Rauk... typiskt fruntimmer....


Ja det var en lyckad semester....hoppas det kan bli fler sådana!!! 👍👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar