Translate

torsdag 27 juli 2017Lekte en skitrolig lek med husse häromdan...dem där ni vet "springainiskogenefterettrådjur-leken"...den leken tycker alla hundar om....ja inte taxar då men dom är ju inte per se hundar...hussar däremot är mindre förtjusta...konstigt?! Husse brukar springa in i skogen ibland med mig och då ska följa efter över både stock och sten...och vill jag springa på vänster sida om ett träd kan ni ge er fanken på att han springer höger....och vem måste ge sig??...jag sitter ju fast i ett koppel så det är inte mycket att göra än att följa efter. Så jag förstår inte vad det är för skillnad om jag skuttar iväg och tränar på egen hand???
Plötsligt stod rådjuret där och jag stod här och sen sekunden senare var vi bägge inne i skogen. Ja men han ville ju att jag skulle följa efter....han var lika leksugen som jag. Problemet var att han fuskade den rackarn.....bansträckningen med snårskog och stock och sten gynnade en snabb och smidig. En annan är ju lite kompaktare om man säger....ja inte tjock om ni skulle tänka det för det är jag INTE!!!! Nåja....han stack iväg som en katt på fentanyl och var helt plötsligt borta. Men varför inte ha lite roligt en stund i frihet tänkte jag och strövade runt lite. Hakade på en människa med en lajka ett tag men ville inte gå fram och hälsa. Den där lajkan gillar inte mig så jag tänkte det var bäst låta bli. Tydligen hade sen lajkans matte träffat på min husse i skogen och berättat att jag var efter dom. Jag hörde hur han ropade efter mig så jag var lugn....jag visste ju precis var han var. Men helt plötsligt tystnade han och då blev jag lite, säger bara lite, orolig att han gått hem utan mig. Så då tog jag och glatt skuttade fram till honom. Gissa om han blev glad!!!!....tyckte han sa nåt om " jädrans byracka,jag ska adoptera bort dig till en tax-familj" och "du ska aldrig mer få nån grädde" med väldigt len röst....så det måste väl ha varit nåt väldigt bra jag gjorde...eller???
Det var väldigt jobbigt att springa i skogen....en timme efter jag kommit hem var pulsen fortfarande i 200 och andhämtningen typ 500. Tror jag leker den där leken i vinter istället....då har husse glömt det hela och jag får gå utan dubbla strypkoppel....kanske?!Jag och Mitsu åkte till huvudstaden, Fjollträsk. Passade på innan vi skulle åka att träna upp mig som lokförare....Mitsu kunde bli stins och vinka av oss i Uppsala tänkte jag (slapp man henne med på resan...hehehe!). Skickade den här bilden till henne....ja vad gjorde hon då då tror ni??...jo då skickade hon mig en bild när hon står vid ett större lok...typiskt henne!...hon ska alltid vara värst....därför tänker inte jag lägga upp den bilden här...ha! där fick du!!!!Framme i staden gick vi på promenaden....jag var nödig så jag bajade på gatan...ja men vad ska man göra då!!?? Gick vi ner till Mälardrottningen för att se om vi kunde inhandla nåt drickbart där....men se det gick inte...man tog inte emot hundar!!!....fräckt!!..inte PK!.....som en caféägare sa vid tillfrågan om jag fick sitta där..."självklart,hundar är också människor!"....mycket fin människa må jag säga!!


Skitbåt!...ska be Putte sänka den med en torped....


Så vi vandrade vidare....kom förbi Rosenbad....funderade på att slinka in där och höra om Stefan behövde lite hjälp. Ställa mina tjänster till förfogande så att säga....han hade ju en kris på gång. Kunde faktiskt kunna tänka mig bli kommunikationsminister.....är ju jäkligt bra på att skälla ut folk och det är väl kommunikation om nåt?...eller? Varför inte försvarsminister?? fast det är väl lite fjollig eller hur?? försvar?..nej jag vill mer gå till attack så attackminister skulle sitta finfint.....


Så gick vi förbi Det Kungliga Slottet för att se om man kunde få sig en gofika...men där var ingen hemma...dom var visst på Öland. Dumheter!...dom ska vara hemma och ta emot när det är en Kejsare och Kejsarinna i byn. Får ta och se till att japanerna donerar ett par akitas till Calle och Silvia....som hämnd!
Vi slank in på ett utskänkningsställe på Birger Jarlsgatan istället...hundvänligt minsann...kan rekommenderas. Har en bra fishandchips.....OCH man får korv!!!! Till och med jag som vanligtvis är mycket misstänksam mot andra än min innersta krets tog en korv från kyparens hand!!!! Fanfar!!!
Ja men det var faktiskt så här att kyparen, en han, hade kjol på sig!? Och det vore väl inte PK att klippa fingrarna av en karl med kjol. Herregud!!...man kan ju få flera såna där bokstavsorganisationer efter sig och bli uthängd i TV....och det vill man inte. Nu visade det sig att det var en skotsk pub och dom hade en kilt på sig.....men det är en kjol likafullt.
Och så åkte vi hem...borta bra men hemma är bäst!


Nu tror faktiskt inte jag att Skutskärsverken ligger mellan Stockholm och Uppsala men helt plötsligt luktade det väldigt illa i kupén....och då blev undertecknad anklagad att ha orsakat denna odör!...oerhört fräckt!...skulle jag råka släppa väder så är den luktlös...det var alldeles säkert Mitsu som la av en rökare...


Ser mycket skyldig ut!!!!!!!


Oskyldig som ett lamm!!!2 kommentarer:

  1. Hej du gamle pruttgubbe. Skyll inte på mig. Och snälla, lägg inga rökare i djurkupen på Gotlandsfärjan. Då blir du utvisad till däck, oavsett väder!
    Häls M

    SvaraRadera
  2. Tar med kork och gummisnodd så är jag rustad för alla eventualiteter!!

    SvaraRadera