Translate

onsdag 12 juli 2017Vad tror ni om den här posen då?...skulle det kunna funka som en bild i 2018 års akita-kalender tro?
Nu är det så här att under mitt första levnadsår fick jag med två bilder i kalendern (2016) samt att jag detta år (2017 om ni inte visste!) fick tre bilder med i kalendern.....förvisso hade även min kompis Mitsu också med tre bilder men det var nog bara av snällhet från utgivaren...hon skulle ha blivit skitsur om jag hade tre bilder och hon bara två....
Så jag förutsätter...nej jag kräver att jag har minst fyra eller helst fem, nej fyra räcker man skall inte få storhetsvansinne, bilder i 2018 års kalender....annars får ni se på annat ni som tillverkar det hela.
Men det är klart...alla andra är ju kantareller och champinjoner hit och dit med rosetter och lull-lull...Själv får man nöja sig att vara utskällningshund då och då....trivs jag ganska bra med faktiskt.
Och jag skulle skämmas nåt kopiöst om husse skulle springa omkring i en chic dräkt i manegen....vad är det dom brukar säga.."kortast kjol vinner!"...husse i kjol?!...nej jag tror inte det!!!!!


Tog en repa inne i Uppsala stad och badade i landshövdingens pool....han bor på Uppsala slott nämligen....hade ett möte med en väldigt tystlåten gubbe...trots att han höll klaffen fick han sig en avhyvling...bara för att liksom.....samt att jag provade kanonerna....så nu har Uppsala domkyrka bara ett torn....Gick runt Sunnerstabacken när jag kände mig iakttagen av ondskefulla ögon...hade till en början svårt att lokalisera varifrån det kom....


Till slut såg jag elakingen.....tänk om man kunde klättra så där...då vore det lätt att lura taxar....fast det är klart....dom är ju så himla dumma att man lurar dom ändå.....


Måste till sist berätta om en episod som inträffade när vi, dvs husse,matte och undertecknad, var på promenad och hamnade vid Sunnerstabadet. En sunkig liten strand som tidigare tillhandahöll ävenså en sunkig liten camping. Dock tycks de små elaka dvärgarna och deras skötare tycka om att bada och plaska därstädes. Nåväl....vi spatserade fram i godan ro då det hastigt och mindre lustig framstörtade tvenne bestar(minst rottweilers blandat med irländsk varghund) runt ett staket...förvisso en hundra meter bort men inga hussar eller mattar sågs till i närheten. Jag skötte som sig bör mig själv och noterade endast i ögonvrån deras existens. Bestarna närmade sig oss i ilfart....... och minsann kom det inte fram tvenne mattar också efter ett tag som fick syn på lilla mig och insåg att detta är inte en jycke att leka med utan här är goda råd dyra. Och började ropa in bestarna....eller försöka som det visade sig. En av puckona lydde men den andra slog det välkända dövörat till och ställde in siktet på mig. Husse ändrade färdriktning med mig...från den ankommande hunden. Dess matte fortsatte ropa...ingen respons....men då!!!...då klev vår egen Ceasar Millan, Sunnerstas Dogwhisperer, vår alldeles egna matte Ingrid in i bilden. Med myndig och auktoritär stämma ropade hon "stanna"..."kom hit" till hunden. Inte bara hunden utan alla dvärgar med föräldrar vid badet stannade upp, plockade ihop sina pinaler och började bege sig mot matte. Hade matte skrivit en hundlydnadsbok skulle hon haft en ringlande kö för att skriva autografer. Hundens ägarinna tackade för att matte hjälpte henne...den enda  som blev besviken var den pappa med två elaka dvärgar som hade hoppats på ett handgemäng...."titta, nu blir det hundslagsmål" hördes han säga till de små. Men ack vad han bedrog sig......
Efteråt kom det till och med fram en dam som sett det hela och berömde matte för att hanterat situationen så galant.....så nu ska matte starta en ny karriär.....Ceasar släng dig i väggen!!!!!


Nu sitter jag och räknar timmarna till Mitsu ska komma......hon ska vara på dagis med nattis hos mig i morgon och nästa dag. Det ska bli jättekul...har saknat henne jättejättemycket. Varje gång vi åker till Morga hage står jag där och väntar att hon ska komma. Men i morgon kommer hon!!!!
Så nu måste jag vila upp mig så jag orkar med allt bus vi ska hitta på........hej då!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar