Translate

torsdag 29 september 2016Nu vet jag med besked....släkten är VÄRST! Så här slut blev jag efter att tillbringat en weekend på resande fot bl a till min födelseplats Tandsjöborg, Sveg och en träff med släkten.
Vi startade tidigt på morgonen...det är långt till obygden..och jag hade packat ned det nödvändigaste dvs mat och hundgodis fr allt hundgodis. Bajspåsarna lämnade jag hemma....i obygden gör man som björnarna...bajsar i skogen.
Pyntade ut mig lite extra....eller snarare husse som försökte vara rolig och fick mig se ut som en fjolla.


I Rättvik stannade vi och upplevde gamla minnen....uppe på Vidablick rastade jag när jag lämnade Tandsjöborg för Uppsala som liten valp.....nuuu har jag blivit stor valp.
Då såg jag ut så här.....varför slokar öronen?


Nu så här på samma plats.....


Något större men samma mysiga snälla kille....
I Rättvik gick vi ut på en lång brygga...lite läskigt när man såg vattnet under sig men det gick bra...man är väl ingen fegis heller!...eller tax!Matte envisades med att vi skulle stanna vid ett vattenfall innan Tandsjöborg....Hoppilompipompikoski eller nåt sånt hette det......


Det enda roliga som hände där var att en loppig lantisbyracka från nåt hus intill skulle komma och hälsa..det tyckte inte matte så hon skulle jaga bort den....med påföljd att kräket morrade åt matte. Sånt gör man inte ostraffat....så matte läxade upp den. Sprang iväg med svansen mellan benen och ropade efter mamma....ja inte matte utan hunden!!!
Sen var vi framme i Tandsjöborg...platsen där akitisarnas akita är född...Midori No Yokouchi Eiko aka Shirai.
Vi möttes av mina uppfödare Rudi och Gabi...som jag inte riktigt kände igen...ja men herre gud vad tror ni?  jag var bara 8 veckor när jag tog mitt pick och pack och flyttade därifrån. Jag gav dom en liten utskällning så att dom skulle uppföra sig...sen var det bra med det. 
Det var väldigt spännande ljud och lukter där.....det fanns nämligen två han-akitas och tre tikar där...varav en löpte. Och det var inte tyst på hundarna när dom såg att lilla jag kom kan man säga....hörselskydd hade nog inte varit så dumt....
Farsan hördes mest tror jag....han har alltid varit en gaphals. Skaffat en ny fjolla hade han gjort också...den h-rbocken. Mamma knappt kallnat så hoppar han på första bästa löptik i området. Den första blev det inga valpar med....lös ammunition?...men nu var det visst minst fyra valpar på gång. Här står han och blänger med fjollan i bakgrunden....jag är inte det minsta lik honom tycker jag....vad tycker ni??Fanns en mycket söt brindle-pingla där...henne skulle man kunna bjuda ut på ett grisöra eller två nån kväll när man inte har nåt annat för sig.....


Husse och matte fick fika...jag fick en älgklöv!...jag är schepptisk...smakade inte precis grädde kan jag tala om.......

Sen tog vi ett tårfyllt farväl av Tandsjöborg....undrar om jag åter igen kommer få återse mitt barndomshem?....och åkte till Tällberg för en övernattning på Åkerblads hotell. Dom tar emot hundar vilket är ett plus....kan medföra vissa problem att försöka smuggla in mig....jag är lite skrymmande om man säger...
Passade på att ta mig ett dopp i Siljan...kan jag nu pricka av från min "bucket-list"!


Tog en tur in till Leksand....fixade ett medlemskap i Leksands IF...är nu ett tvättäkta fan....svåger Nisse blev glad.....

Sen åkte jag hem och vilade upp mig bland mina dahlior....det är så rogivande....bara inte katten kommer galopperandes över mig.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar