Translate

lördag 17 juni 2017Det börjar gå inflation...inflation i akita-inus i Uppsalatrakten kan man tänka. Först var det Mitsu...och sen var det Mitsu ....och sen var det Mitsu och så var det i 6 år tills jag kom till Uppsala och förgyllde tillvaron för den häpnande befolkningen. Men sen börjar det hända grejor. Kima och Yoshi kom liksom från ingenstans...eller nej så var det väl kanske inte. Kima är ju faktiskt min lilla halvsyrra. Och nu har jag fått en till halvsyrra i stan....farsan Doraemon gängade sig med Rina, en jättevacker brindletik. Isana som den lilla tiken heter är en brindle, dvs tigrerad. Har inte träffat henne men hon har säkert våra vackra släktdrag...kan inte tänka mig nåt annat. Och sen kommer det i juli en röd akitahanne från Polen. Så ni förstår...det börjar bli en hel svärm av det hela. Vi brukar ha våra träffar på mindre intima platser som Morga Hage eller Kung Björns Hög i Hågadalen men nästa gång lär vi boka Friends Arena som det här håller på.


Man är inte så ovanlig längre....inte unik om man säger. Börjar bli taxvarning på det hela...må Gud förbjuda!!! Snart när man är ute och går kommer man få höra från kreti och pleti att "Titta där går en sån där japansk akita-inu, Jag såg tjugotre sådana igår. Dom är ganska vanlig faktiskt". Va?! ...ska man stå ut med det??? En annan har ju mer hört "Oj vilken fin hund, vad är det för ras?" eller " Oj det där är en sån där akita va? Dom är rätt ovanliga va? Jag har aldrig sett nån sån förut" eller " Jag läste mycket manga när jag var ung. Det där är en sån där anu va?"....ja inte riktigt det stolpskott men nästan...förresten kan du vara ett anus själv!
Nej får ta och flytta....fast det är jättekul att ha lite raskompisar....vi österlänningar förstår nog varandra lite bättre ändå....Har blivit lite snällare säger man.....ja det vette katten om jag känner mig snällare....man är väl en akita-hane om jag inte fattat det helt fel. Nåja jag hetsar inte upp mig på allt och alla lika lätt som tidigare. Blivit lite mindre utskällningshund så att säga....... men ibland få man faktiska markera att man har sin bubbla och att man vill ha respekt.
Var ute i Morga häromdag som det hampade sig....brukar bli en del resor dit om man säger.Hur som helst..... vi var klara och skulle lasta in oss i traktorn...hade halva röven inne i bilen då det kommer en annan bil inpå parkeringen och ut kommer det en yngling med en pitbull. Och ska inte denna byracka smita förbi preciiiiis alldeles bakom mig....veritabelt in i redlight zone. Jag var tvungen att ryta till...hundstackarn höll på att bajsa på sig av rädsla.  Nån ordning får det vara även på en skithund. Jag säger respekt!!  Och då säger ägaren...som alla ägare till hundar som kommer fram oombedda till mig säger..."Ja men det är ingen fara, Fido är snäll, han vill bara hälsa". Jag tror jag får krupp....hur f-n ska jag veta att Fido är en snäll liten gulleplutt....känner jag Fido eller? Jag skiter i om så Fido fått Nobels Fredspris, är moder Theresas son och en av Jesu lärjungar....jag ser en best med tänder kommandes galloperande fram med dregel runt munnen stirrandes mig i ögonen....och jag gillar INTE när någon stirrar mig i ögonen. Hur ska jag veta att inte han hatar japaner efter Pearl Harbor eller kanske bara hatar sushi och just därför också akitisar. Och genom sig själv känner man andra säger man....springer jag fram mot en hund så är det inte för att gulla ska jag säga er! Nej ge mig "space" tack! och vill jag nån annan hund nåt säger jag till. Springa runt och ha kramkalas är inte min stil kan jag säga. En hund som samurajerna hade en gång i tiden håller inte på med sånt fjoll!Punkt!


Här ser ni mig sitta på bryggan vid min båt....ja jag sitter framför vår båt men det är inte den på bilden...vår är något lite mindre kan man säga men dock en båt att vistas på vattnet med.


Jag hade planerat en romantisk helg på böljan den blå med min kompis/flickvän...guppa fram på Lake Ekoln....lite mysig picknick vid Wiks Slott....promenera längs strandlinjen och lukta på blommorna. Hade till och med checkat säkerhetsutrustningen om hon skulle råka trilla i....Mitsu kan vara lite klantig ibland!Men ack av detta blev intet....hon fick för sig att ha en sån där period som tikar har. Misstänkte att det var nåt på gång senast jag träffade henne....aktern var väldigt intressent om man säger. Här ses vi tillsammans i Morga och Vedyxaskogen....
Ja men det är nog lika bra det inte blev nåt.....hon och jag på en båt skulle garanterat ha gett åtta valpar om typ nio veckor. Och jag känner mig inte riktigt redo att stadga mig ännu....förvisso finns villa och Volvo i tillvaron men lite mer roligt vill man väl ha innan man hamnar i TV-soffan för evigt. Sommaren är lång och det blir säkert fler tillfällen för båtfärder....Mitsu har ju skaffat flytväst. Det är bra....man ska ha flytväst på sjön eller hur Kima?!


Ha det bäst!!...vi hörs snart igen....

2 kommentarer:

 1. Ja,nu börjar man bli dussinvara. Slit och släng. Hohhojjaaa.... allt var bättre på den gamla goda tiden.
  Mvh Tant M

  SvaraRadera
 2. Typ på 1900-talet då världen var svart-vitt??!!!
  Man skulle vara tax!....eller inte!!!
  mvh stolta akita-ken Shirai

  SvaraRadera