Translate

tisdag 18 april 2017




Här ligger katten Sigge, min storebror, och mysar i solvärmen. Som ni säkert ser har han varit ute och försökt fylla på fentanylförrådet (rakad på ena benet efter ett veterinärbesök). Han ska alltid ställa till det den där katten. Får en liten vaccination och blir genast så påverkad av den att han måste till veterinär, få dropp och anti-kräkmedicin (han hade hellre fått antik-räkmedicin!). Men inget fentanylplåster denna gång....hahaha...där bet han sig i tassen. Sen när han kom hem vägrade han gå på toaletten skrället. Han blev stor som en basketboll på mitten efter 5 liter dropp. Och husse ville inte släppa ut honom innan han pinkat. Och detta var naturligtvis på långfredagen...vilket betyder om du måste åka till jourvet på Ultuna Djursjukhus att startavgiften för besöket är 3 tusen kronor...300000 ören...dvs en jädrans massa pengar. Och det är bara startavgiften! Tur att det finns försäkring! Efter ett samtal till en veterinär beslutades det dock att Sigge skulle släppas ut för att göra sina behov men övervakas. Sagt och gjort! Husse tog på sig byxor...ja utebyxor, han går inte naken inne...tack o lov!!!) och smög efter katten. Efter några vändor på tomten drog katten iväg till grannen och satte sig i deras rabatt. Gud ske pris!! Katten pinkade! Världens tionde underverk fullbordat. Som om det skulle vara svårt?...pinka alltså...det kan jag med lätthet göra en sjuttiotre gånger typ på en promenad.
Katten är nu i alla fall frisk igen och det tackar undertecknad för......blir så mycket lugnare hemma då!


Tack och lov att påsken äntligen är över....inte för att jag vet vad påsk är?!. Nåt med kristendom har det väl att göra...men sånt fattar jag mig inte på. En annan, som österlänningen, är ju zen-buddist och det är ju mycket tuffare. Påsken är bara som vilken annan helg som helst av dom övriga helgerna typ julen. pingst, midsommar, sista april osv. Typ same same but different. Nåt ska dom väl fira kan jag tänka. Julen är det tomten och påsken tycks det vara kycklingen/haren. Och så ibland snackas det om den där Jesus....vem det nu är...det är kanske han som sköter logistiken eller han kanske är kocken. Men då har han väldigt dålig fantasi, det är ju i princip samma käk alla helger ser det ut som. Ägghalvor, sill, lax, prinskorv, köttbullar, jansonsfrestelse etc etc......andefattig meny kan tyckas. Men ibland slänger man in nåt okänt kort....som på påsken......då äts det memma här i huset. Gjort på rågmjöl, rågmalt och sirap. Ursprungsland Finland. Äts med ovispad grädde.Som matten till en välbekant kompis till mig säger "ser ut som skit och smakar skit!". Och den personen härstammar från vårt kära grannland.....hon borde skämmas! Ävenså min matte som har finska rötter tycker inte om det. Men min kulinariska husse gör det. Han har smaklökar han! Bortstrålade sådana men ändå...... Men jag slipper inmundiga dylikt som tur är. Jag nöjer mig så gärna med prinskorv, skinka och köttebullar. Men det är alltid så lång väntan innan man får nåt....



En annan sak som gör helgerna till ett otyg....kostymeringen. Man envisas med att klä ut sin stolta akita-inu. Det är faktiskt riktigt förnedrande. Och det är allmänt känt att akitas inte har någon humor...dom tar sig själva och livet på fullaste allvar. Inget att skämta och flamsa om. Händer det här igen skall jag anmäla dom till DO.....eller kanske bita dom!!!! Döm själva hur roligt det är?!


Jag ser inte speciellt road ut eller???!

Nu rundar jag av med lite positiva bilder istället....ha det bäst!!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar