Translate

torsdag 20 april 2017
Jag deppar lite just nu...Mitsu har åkt hem efter att ha varit dagis-hund hos mig hela dagen. Hon kom svin-tidigt i morse...hade knappt gått och lagt mig när hon kom. Ja, kanske inte riktigt så tidigt men typ vid 6-tiden och jag brukar vakna först vid halv åtta. Husse är ju arbetsskygg så vi kan ta det lugnt på mornarna....
Igår förberedde jag mig för att ha en riktig pysseldag ute....kanske bygga en hundgård?!


Men bara tanken på att använda min vackra kropp till något nyttigt fick mig att bli alldeles matt...kände jag behövde vila...vilket jag kan väldigt bra för övrigt...man är väl en akita-ken!


Och mina byggplaner föll inte i god jord hos fröken Mitsuyama heller......nej hon ville ha lite mer action....och eventuellt ett mellanmål. Hon meddelade att hon var i full färd med att öva sig att hantera hammare och yxa. Hon ville ut och jaga tax..... ( för övrigt en mycket givande övning, stärker själen och minskar beståndet av de små limporna!)
Här ses hon visandes upp sin arsenal.....


Källor gjorde även gällande att Mitsus husse under en del våndor och invektiv anordnat en grill just för taxändamålet...."tax till ända ger mål" som min salig mor Miume brukade säga. Gott för magen!!
Någon bild på grillen finns ej då denna är säkerhetsklassad.....
Nå....då hon bullade upp med diverse mjukgörande verktyg tyckte jag det vore passande att beväpna mig med något mer skärande. Rotade igenom mitt vapenskåp och hittade denna japanska tax-delare...


Den där kan man skiva tax med kan ni tro......chop chop bara som en Skogaholms-limpa....


Nej men ni förstår att jag bara skojar eller hur!? Mitsu och jag är snälla och gulliga hundar. Inte skulle väl söta vi göra nån annan hund illa....vi älskar alla andra hundar....på vårt lilla vis dock..
Under dagen hann vi med en massa saker.....äta mat...jaga varandra på en äng....bada...leka tåg ( jag krävde på att få vara lok )...och det som vi gör bäst dvs slappa....
Allt blir så mycket roligare när man har en kompis....och nu känns det så tomt...hoppas hon kommer snart igen!

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för i går! Det är jättekul att få vara dagishund hos dig, Shirre. Hoppas att matte jobbar många fler långa dagar så jag får komma till dig igen. Oss emellan är det riktigt skönt och slippa henne i bland.
    Ses snart igen!
    Mvh Mitsulainen

    SvaraRadera
  2. Du är alltid mycket välkommen! Taxjakten går vidare.....

    SvaraRadera