Translate

onsdag 8 november 2017Det händer alltid något intressant när man är ute och spankulerar i näromgivningarna....alltid något original som man stöter på....." Ja och du är väl det största originalet" säger ni då lite snusförnuftigt. Ja kanske det kanske det....men vem vill vara en slätstruken tax??? Ja en tax då förstås men den stackarn kan ju inte hjälpa att han föddes in i en lite eljest ras....om ni inte fattar ordet eljest så är det norrländska och betyder typ "pucko"! Nej, akita och original det är det man ska vara enligt mig!
Nåväl....det roligaste är när man råkar stöta på någon liten pingla. Inte för att jag visar mig intresserad eller så....brukar snegla lite så där i ena ögonvrån bara. Att tungan råkar ramla ut kan inte jag hjälpa...hundar är skapta så....
Igår kom det två småbrudar svassande på andra sidan gatan. En av dom såg mig...kan vara svårt att undgå att märka en stilig, röd, muskulös och allmänt manlig akita-ken eller hur?...och tvärstannade...som dom brukar göra!....och bara fånstirrade...som dom brukar göra....kändes som hon åt upp mig med sin blick! Ett tu tre såg också den andra pinglan mig....fånstirrade hon också. Men se det gillades inte av den första bönan....kunde nästan höra hur hon sa " Get off bitch! JAG såg honom först!"...den andre svarade " Ha, din gamla hagga, han vill inte ha nån pensionär, han vill ha lammkött, han vill ha MIG!"....och sen var "catfighten" eller snarare "dogfighten"  igång. Ja tänk vad man kan ställa till med bara för att man är vacker??!!Och sen har vi alla byrackor som bor runt om mig......ta till exempel "pool-hunden"!....en liten vit trasa som skäller så fort den ser mig....kallas "pool-hunden" för att han/hon/hen byggt en pool på tomten...märkvärdigt ska det vara minsann....kan säkert inte simma...sjunker som en blöt disktrasa. Hen är nog sur bara för att den tujahäck dom satt upp som insynsskydd för sin märkvärdiga pool inte vill växa....tror dom har bytt ut den minst 5 ggr...rena rama följetongen. Ska väl jag inte behöva få skit för??!! Husse brukar skämta (ja han försöker ibland faktiskt!, men hur bra det går är en annan sak!) med hens ägare att det är en "mördarhund".....jo tack!...nog skulle man väl kunna mörda den om man fick chansen...hehehe!


Sen har vi "teknik-hundarna"...ja inte som teknik i agility-teknik eller nåt sånt utan teknikprylar. Det är en rhodesian ridgeback och två gårdshundar....dom skäller också jämt, inte bara när dom ser mig utan till och med när dom INTE ser mig....måste vara klärvoajanta dom där?!. Man fattar bara inte vad dom försöker säga...låter bara som gröt alltihop...kan kanske förklaras av att dom är från Danmark (förlåt alla läsare söder om Stockholm, jag menar inget illa!).
Hur som helst så måste dom vara utrustade med värsta mobiltelefonerna....jaha varför det??...jo för att varje gång man ser husse gå ut med dom så har han sin näsa hela tiden i sin mobiltelefon....säger inte ett knyst till hundarna. Så alltså måste han ju rimligen meddela sig med dom via sms...eller har han ingen kommunikation med sina hundar???...han kanske tycker dom är som resväskor att dra runt med! Finns hundtränare som bygger sin uppfostringsfilosofi på det konceptet ska ni veta!!!


Finns fler att berätta om men jag ska spara några till senare......ska dock avsluta med att nämna riks-puckot "Kosmo"....eller som jag kallar honom "Kassmo"....det är bara för att hans husse kallar mig för "Shiroy"...han ni hört så fult??..."Shiroy o Roger har en mack ihop" eller??
Denne Kosmo var väl ok till en början...träffade honom redan som valp och vi kunde heja på varandra utan problem. Men se nu är det annat ljud i skällan....ja just det!...ett jädrans skällande. Han blir tokförbannad när han ser mig...får nästan andningsnöd stackar´n. Har haft överseende med detta beteende ett tag men senast blev jag också j...vligt förbannad. Tur att jag satt fast i husse med ett koppel annars har det funnits en lagotto romagnolo mindre i Sverige. Kosmo bör nog ta sina fighter med såna han möjligtvis kan rå på....en halt tax till exempel....Ha det bäst och far i frid!....jag håller ett vakande öga på er....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar