Translate

tisdag 14 november 2017
Ingen har väl lyckas undgå att vi tvålade dit Italien i VM-kvalet...."vi e glada, för vi har vunnit!"...känns riktigt bra att ha sänkt dom där spagettiätanderödvinspimplande mafiossiserna!!
Dom trodde dom skulle kunna hämnas 2-2 matchen från EM 2004...den "uppgjorda" matchen enligt pastatuggarna ( förlåt alla från Italien som eventuellt läser denna blogg...nu är väl detta högst osannolikt kan jag tänka mig eftersom svenska för en italienare är lika förståbart som när katten försöker prata med mig!) där Sverige och Danmark "lyckades" spela 2-2, vilket förpassade italianoserna ur turneringen.....lyckan var gjord!!!!!


Finns en liten släktanekdot gällande denna famösa match. Familjen var nämligen på semester i Italien vid denna tid...närmare bestämt Toscana. Detta var alltså före det att lilla jag kommit in i släkten och förgyllt den med min vackerhet....jag var inte ens påtänkt då...inte heller min dåraktige far Dora skulle jag tro?....han var nog bara en snuskig tanke i min farfars huvud skulle jag tro. Nu skall väl inte jag sätta mig på mina höga hästar (bättre med en liten islandshäst kan tänka!) angående snuskiga tankar kan jag tro....nån sån har väl slunkigt runt i hjärnvindlingarna när man stött på en liten kramgo löptik om jag känner mig själv rätt?!...
Jo som sagt...detta hände sig alltså 2004...inte riktigt på den svart-vita tiden men nästan. Familjen var på väg till flygplatsen för att bege sig hemöver......stannade vid ett fik. Läsk till barnen och cappuccinosar till de lite större, två stycken. Grabbarna bakom disken fattade trögt verkade det som och tjatade om antalet ett par gången, högt och tydligt över hela fiket. Till saken hör att lillhusse Zeb hade en svensk landslagströja på sig med alla svenska spelares autografer....


När killarna till slut efter mycket tissel och tassel kom med kaffet förstod vi varför dom hade så roligt......Dom tog det hela från den skämtsamma sidan....undrar hur dom känner sig nu i Italien????Sakta sakta börjar det bli lite riktig temperatur där ute....skönt...några håller inte med men jag trivs!
Matte är lite frussen av sig...... så en annan får spotta i nävarna så att säga och se till att det blir varmt i vår stuga.....
Tur att man har tänder som en bäver och envishet som en åsna....


Kalla mig Shirre the lumberjack....efter hårt skogsarbete blir man svettig och behöver svalka av sig...Nu börjar ju faktiskt badvattnet bli av lite lagom temperatur....inga jolmiga 15-16 grader inte. När det nästan fryst till är det som bäst....."nej,nej" säger husse. Det bästa badet han haft var när det var 30 grader i Medelhavet....vekling!!!...och han ska typ vara av vikingasläkte?!

Avslutar med en bild på ett fågelbad som sett sina bästa dagar men skall ändå stå där....kan inte bli mycket bad där i alla fall.....
Nu ska jag snart ut på en runda och bli utskälld av traktens alla lopphundar.......

さようなら ともだちたち またらいしあいましょう
Sayounara tomodachisar.......mataraishu aimashou!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar