Translate

torsdag 21 december 2017
Swenglish summary at the very end.

Ja nu är det bråda tider så här nära inpå lackandet av jul....jag har så mycket att stå i att inte ens min hovfotograf hinner med...."när Shirai sätter fart står taxen stilla!" eller vad man nu säger. Apropå tax...jag har ju inte fixat mina julklappar än heller.....jädrans svårt det där  att veta vad man skall hitta på. Och det är inte så himla lätt för en annan heller....ja jag har ju inget personnummer till exempel...omöjligt att få kreditkort...ja men handla med kontanter säger ni då som kommer från 1900-talet...tror det är liiiite svårt för en hund att få nåt handlat på Åhlens. Har ju inte bitit nån väktare ännu men nån gång ska bli den första....poliser har jag lyckats skälla ut rejält vid ett par tillfällen....det var duktigt av mig!!!...tror jag?!
Nej men jag vet exakt vad jag skulle vilja ge familjen...ett rådjur!...men jag får ju aldrig tillfälle att ordna det. Ser rådjur skutta fram i skogarna varenda dag men inte får jag ta hem ett sånt och slå in i paket. Får försöka fixa en sork i alla fall då...
Katten skulle uppskatta den tror jag!!!
För övrigt hade jag tänkt ge en sork till Mirre också..hehehe! Hade en annan julklapp på gång först...hörde nämligen via ombud att Mirre och hennes syrror var fena på att klättra. Men så fick jag reda på att hon var allergisk mot banan så då sprack den bradiga idén.
Fast jag har en bättre idé efter att ha sett ett kort på henne.....


En spa-behandling skulle nog vara på sin plats....snacka om lorthund...en rejäl skrubbning med såpa och rotborste samt trimning av klor medels häcksax vore på sin plats. Ska höra med nån saneringsfirma/gardener om dom kan åta sig jobbet....
Fast hon är rätt gullig eller hur?!!


Nej nu får det vara nog med Mirre-bilder...hon har en egen blogg att visa upp sig på....www.akita-mirai.se......

Lite ståtliga hanbilder istället tack, redaktörn!!
Nu vill jag ju inte skryta..."det gör ju du aldrig!"...men jag ska avsluta med att informera er att jag återfinns på senaste utgåvan av Akita-Nytt. Väldigt renommerad tidskrift som ges ut i stooooor upplaga...och denna gång lär dom få trycka upp en miljon exemplar till. För vem är det väl som önskar Gott Nytt År med en salut...jo eder egen Midori No Yokuchi Eiko aka Shirre-pirre...
Illvilliga tungor i min närhet...det är dom som man när vid sin barm som är värst har jag hört...även du min Brutus och allt det där....dom påstår  att jag skall ha köpt till mig en plats i avisen. Fake news säger jag....det var tidningen som ringde och bönade och bad att få ett kort av mig...så det så!!!
Se så ståtlig han är ...kanonjär  Shirai!


Till sist önskar jag er alla en GOD JUL!!!!!

Short swenglish summary:

There are busy and exciting times....lots of things to get ready before X-mas. And the toughest part is the Christmas-presents!! To my family I have the best gift ever but they don´t give me the opportunity to get it....I´m thinking of a deer (not a reindeer!!, that would be foolish this close to Christmas, Santa wouldn´t be happy I think ). I´ll have a go at catching a vole instead....at least the cat Sigge maybe like it. But it´s hard work trying to blow a vole out of it´s hole....you can try it yourself if think otherwise....( you noticed the rhyme eh??!! vole...hole !!!)

I thought of getting a vole for Mirai as well.... but I had a very good gift to her in mind since I heard that she and her sisters where good at climbing.....one could almost mistake them for being Schimpanses someone said....then I heard she was allergic to bananas so I skiped that idea...

Then I saw the picture of her with dirty paws and long nails....looking not like a wellbehaved girl, more of a coalminer`s daughter...I think I`ll give her a spa-treatment instead, Will call up a gardener an see if they can  come with a chainsaw and a hose....that will do the trick...hehehe....

I can recommend Daijina Mirais blog if you want to see cute pictures....it´s www.akita-mirai.se......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar