Translate

onsdag 27 december 2017Short english summary at the bottom:

Då var det hela över då...julen...mycket väsen och sen så är det poff slut! 
Hur har ni haft det då?...bra hoppas jag!
Själv har jag haft det ganska fullt upp...känner mig lite slut faktiskt. Jag har träffat min halvsyster Kima...spelat Bingo-Lotto????...husse blev skjuten i ryggen??....hade ett ren(t) helvete som stand-in för Rudolf...träffade en trevlig brandman och fikade på stan med mina bff:are Kitti och Björn.


Danföredanföredan...herregud hur många dan finns det??..hade jag en liten tet á tet med min halvsyrra Kima...släkt på min fars dåren "Doras" sida. Hans gener finns nog tyvärr mer i mig och lyckligtvis för Kimas omgivning mindre i henne. Nåväl vi gick väl en liten promenad och hamnade så småningom vid hundbadet vid Skarholmen. Det tänkte jag var en lämplig plats att uppvakta den sköna damen...att vi är släkt har ingen som helst betydelse....jag säger bara Jerry Lee Lewis...han gifte sig visst med sin kusin eller nåt...så det ska väl funka för mig?!. Nu är det ju så här att en annan kanske inte har lärt sig den högre skolan av fraternisering av unga damer...kyssa på tassen, dansa menuett och äta "massa spaghetti och frikadelli" är inget för undertecknad. Nej det är mer neanderthal-varianten...träklubba i skallen och sen släpa föremålet för sin kärlek in i grottan är det som gäller. Lite mer Tandsjöborgstango om man säger. Går inte hem så bra hos vackra akita-tikar tyvärr! Så jag fick slokörad vandra hemåt utan fullbordat värv. Dock hade vi det lite mysigare hemma hos mig....vi somnade till slut med huvudena tätt ihop....nja det var väl kanske en liten luftspalt emellan...men mysigt var det! Hoppas vi kan göra det fler gånger....ska träna på min förförarteknik tills dess...jag lovar Kima!!!!


Och så en pinsam bild igen.....det är inte riktigt ren-hårigt att lägga ut sånt här på nätet...tur att man är både ras-ren och rums-ren. Men behöver Tomten hjälp måste man ju bara ställa upp eller hur?!
Dom små elaka dvärgarna...barnen alltså...måste ju få sina julklappar i tid.
Annars tycker jag julafton är mest en väntan på att få mat....och aldrig får man smaka...


Jag hade lyckan med mig denna julen också....jag hade varit snäll. Fick ett jättejättefin designad pläd av mina vänner Kitti och Björn...."Nihon Ken" heter den...vilket betyder Japans hundar..


Och på annandagen var Nisse, Astrid, Anja, Lisa och Markus här på julmat tillsammans med min familj husse, matte, Sebastian, Jakob och Sigge (fast han fick ingen julmat). Markus det är en trevlig prick det....han jobbar som brandman i Gällivare...det ni!.Jag var lite misstänksam till en början eftersom jag inte träffat honom tidigare...men han skötte sig exemplariskt så jag behövde inte skälla ut honom. Han har lovat att jag ska få åka brandbil med honom. Det tror jag små fjollor från Tyskland aldrig kommer att få göra....så det så.


Hur var det nu det här med att husse hade blivit skjuten?!..Jo!...på julaftonsmorgonen innan vår promenad skulle han putsa upp min exteriör...borsta mig. Bäst som han var klar och reste sig upp så skrek han till som han fått ett skott i ryggen....och se det var just vad han fått...ett ryggskott. Man tillkallade väl inte fältskären men han sågs krypa runt på alla fyra inne i huset....... så besvärligt hade han det nog. Som tur är har han bra läkkött, så efter ett par dagar var han som ny igen...
Nej nu ska jag träna lite avslappning inför nyårsfyrverkerierna....inte så kul för känsliga öron och nerver på en japansk akita.....

Short english summary:

A couple of days before Christmas I hade a meeting with my halfsister Kima.....she is a longhaired akita-inu...very beautiful I must say. Though I am a ladiesman I have some trouble with the courtingthing. I know one should come with pretty flowers and stuff, dance a waltz in the moonlight and whisper compliments in her ear...but I am sorry I am not that kind of a guy. I am more into the neanderthalthing....hit the object of desire with a woodenclub in the head and drag her in to the cave...
So the courting didn´t go to well outdoors...we went to a doggybeach near us at Lake Ekoln. But after that we went to my house for a cup of tea/coffee and some dryed chicken fillets  (for the dogs that is)...and indoors we could relax and have a nice time.

At Christmas Eve I had to be standby if one of Santas reindeers happened to be sick or something hence the thing on my head you see in one of the pictures.

And as you can see I had been a kind and wellbehaved akita-ken....I got Christmaspresents!!!! A very nice and designed blanket with japanese dogs on it....got that from my very good friends Kitti and Björn. They are soon going to Germany to bring home their akitapuppy Daijina Mirai....the mother of my puppies (though I suspect Kitti and Björn has another opinion on that subject!).

On the first photo you see me under the tree of LOVE.....I think you can imagine of who I am thinking of at that moment.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar