Translate

tisdag 5 december 2017Swenglish summary after the paragraphs...enjoy ?...

Det är lite synd om mig....ja det är det ju alltid egentligen med alla s k i t hundar som ska skälla på mig hela tiden...jo då men just nu är det lite extra synd om en liten akita-ken som heter Eiko.
Jag är förkyld tror jag....har blivit en snorvalp igen...nåt elände är det i alla fall...
Märkte det för ett par dagar sedan när jag utan synbarlig reaktion från min sida stod en halvmeter från en villig löptik....hon visade väldans intresse medans jag stod där som ett fån.....det var nåt fel på luktorganet...det var stopp...fullt med snor...urk!!!!
Sen bar det med rask takt utför....sjukdomshistorien alltså. Blev mer och mer hängig och slö....husfolket anlitade genast den lokale veterinären, vet. Google, för att utröna vad felet låg. Höll det lilla förstånd jag har på att rinna ut eller var det nåt allvarligt? Man beslöt sig för att leka doktor! Hjälp!!! Jag vill inte att ocertifierad personal håller på med min vackra kropp....nåt kan gå väldigt galet. Vet ni vad dom började med??...jo dom körde in en plastgrej i röven på mig!!!!! Hallå!.. ur den där mynningen ska det bara komma ut grejor INTE in!!!! Läskigt var det men det gick bra...kändes faktiskt inget ska jag säga men man måste åbäka sig lite eller hur?! Matte sa att det var typiskt karlar...minsta lilla snor i näsan så håller dom på att dö!

I feel sorry for my self today...actually I feel sorry every damn day with all the neighbouring s-h-i-t dogs barking and yapping at me all the time....but today I feel awful.....got a cold I think or something worse!!!
Noticed it yesterday when a female dog in heat ( that is something guys...in heat!!?...wuff wuff!!) just past my otherwise sensitive olfactory organ (!!??) without me even opening a nostril???? Folks!...my nose hade gone for vacation in sicknessland!!!
Then I steadily got worse and wouldn`t eat. The family right away consulted the nearby vet....Doctor Google...never thought of taking me to a REAL vet...no no!..that costs money of course...better to play family doctor yourself eh??!!
And they started by putting a UPO in my butt....Unknown Plastic Object...that is harassment by definition....through my butt only things go OUT not IN!!!
Mum said I was like all men when it comes to sickness...a pussy..thank you mum!!Nåja det visade sig att tempen var väl inte så hög att man behövde beställa en djurambulans direkt utan man kunde avvakta. Vila, värme och omtanke vad det som gällde. Ja, det är ju kul att få det nån gång också!!
Så nu tar jag det lugnt....inga problem ska jag säga...ta det lugnt har jag svart bälte i....
Jobbigast är det på nätterna....snoret täpper till och det låter som om nån glömt kvar en trumpet i snoken....
Och så slickar jag mig om nosen så det blir små sår som blöder....och när jag nyser stänker det där runt i hela huset....ser ut som man spelat in nån Tarantinofilm här eller styckat julgrisen...blodfläckar överallt. Aha....blodfläckar!...jag kanske löper??? Jag kanske har bytt kön utan att jag visste om det...ska bli kul att få valpar.....
Jag är nog mitt rätta elaka jag snart nog ska ni se....men det är lite mysigt att bli ompysslad också...och få trevliga kryapådighälsningar....som den här från min vän Kitti ( Mirre Makalös matte ni vet!)....

Well it turned out I had a fever but that I most certainly would survive....yipppiiie!
So the healing process would contain of rest, warmth and some consideration ( lots of that thank you!!). And the resting..that is my speciality.. ..I´ve got black belt in resting among other black belts of sorts....
Got a very nice getwellcard from my friend Kitti ( Mirre the magnificients mistress!)

Nog om elände...nu får ni se några bilder från min promenad längs med Fyrisån...när jag var frisk och stark....

Glöm inte att titta in på Mirres blogg.....www. akita-mirai.se

Here is me when I was strong and healthy....taking a walk along the River Fyris...

Do not forget Mirai´s blog......www akita-mirai.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar