Translate

onsdag 24 januari 2018Swenglish at the end of the paragraphs.....

Man har anmärkt...anonym sådan förstås!!!, brukar vara så med anmärkningar i dessa häxjaktstider...att jag försummar min blogg och inte uppdaterar till aktuell information! För det första är detta inte redaktionen på Rapport och för det andra har jag betydelsefullare saker att ägna mig åt...

I have had complaints...anonymous of course...that I am neglecting my blog and not having it updated as I should. First of all this is not the newsroom at BBC and further more I have more important things to do.....


...såsom att uppdatera mig i allehanda kulturella och själsutvecklande intressanta program på TV-apparaten. Här ses jag ladda upp inför ännu ett av de uppbyggliga avsnitten av "Farmen". Mycket givande program...där får man lära sig hur man skall kunna hålla sams och lösa uppgifter...eller kanske inte! Nåväl...så dissa inte skribenten...han gör så gott han kan. Annars kanske jag skickar Paolo Roberto på er!!!!

...like keeping me updated in various cultural and spiritual TV-programs. Here you can see me getting ready for one of the threehundred and twentytwo episodes of "Farmen"...the "Farm"...a very interesting program that can learn you a thing or two about solving problems and not getting mad at each other....or not!!

Varit en hel del snö och vackert väder några dagar nu....härligt att promenera i solen......

Lots of goooood weather a couple of days this week.....


Och lyckan är när man hittar ett gammalt märgben från ifjol...

Happiness is finding an old marrowbone from yesteryear.....
På helgen tog vi en utflykt till Roslagen...närmare bestäm Gåsvik. Det skulle glos på sommarstuga samt handlas i butik aka Edbladhs....inget direkt upphetsande för hunden. Men det skall  sägas till deras för del...hundar fick följa med in i restaurangen!!!!

At the weekend we went to Roslagen...along the coast of the Baltic Sea. We were there to look at a summerhouse and to shop at Edbladhs....not so exciting for doggies. But Edbladhs had the courtesy to allow dogs in the restaurant!!!


Här sitter jag som ni ser väldigt fint och inte tigger!!....

Here I am sitting and as you can see on my face NOT begging for treats!!!


En chockerande sak hände på Edbladhs när vi skulle gå ut. Man går genom deras butik till utgången. Och när jag går där i godan ro och bara sneglar lite åt sidan så ser jag en annan akita alldeles bredvid mig. Sådan fräckhet att snika upp så där...jag var tvungen att säga ifrån med ett av mina mest skrämmande morrande!!!! Och det underligaste av allt var att jag sett honom förut!!! Ja, hemma i hallen faktiskt! Det är en riktigt stilig kille må jag säga....nästan lika stilig som mig!....och då kan ni ju tänka er...men han ske ge f -n att komma nära mig!!
Människorna i butiken hade fräckheten att skratta åt mig...jag fattade inte varför??? Ända tills matte sa att det var mig själv jag sett i en spegel......pinsamt....
Svalkade av mig rodnaden med en tur längs med Väddö kanal...kan nu titulera mig "kanalhund" eller som Mirres matte säger "kanalje"...

A very shocking thing occured when we where going outside to the parkinglot. We had to pass through their shop and as I looked to the left I saw this akita staring at me.....my God!...had that guy some balls!! I immediatly made a fierce snarl at him!!! But the funniest thing was that I had seen him before...at home..in the hallway! And he is a good-looking dude too...almost in my class! But I do NOT like him near me!
The people in the shop had the nerve to laugh at me...and I didn´t know why???? Until my mistress said I had looked into a mirror....embarrassing.....
I had to cool if with a walk along Väddö canal....
Nej nu har jag inte mer tid för det här......måste damma av min gamla Tandsjöborgstyska...Mirre kommer ju snart från Tyskland och hon sprechen väl bara deutsch?! Min gamla pappi Rudi lärde mig en hel del matnyttig tyska....... typ "Ich bin auch ein Strassenbahn" eller "Achtung schtupfe" och den bästa " herr Oberst ein beer bitte!". Man får lägga sig i hårdträning med an auf gegen unter hinten uber scwischen och swoschen i en vecka nu så ska det säkert ordna sig......och fattar hon inte får man väl använda träklubban.......

Mirre is coming soon from Germany...ein zwei drei....so I have too polish up my old german. I guess she is only sprechen zee deutsch aber?? My pappi Rudi from Tandsjöborg....where I was born...learned me a lot of really useful phrases...like..."Ich bin auch ein Berliner!" classic that one...and the most useful of them all " Herrn Oberst! Ein beer bitte so fort!". Going to be a lot of hinter uber gegen und um this week.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar