Translate

torsdag 26 november 2015


Hejsanhej!...här sitter jag på en sten i Morga Hage  och funderar över tillvaron. Har det nog rätt bra tycker jag som får komma ut i naturen så här...tycker nog husse också...han behöver lite frisk luft och stärkande motion....ser lite klen ut fortfarande...men med lite mer uteliv blir det nog galant ska ni se.
Min vardag är faktiskt rätt behaglig...sover till sex-halv sju utan större avbrott...ja man måste ju byta lite plats ibland....bädden ett tag sen upp och slänga sig ned i nåt kallt hörn i sovrummet...ligga där en stund och sen byta igen. jag försöker göra det lite diskret men prova själv att smyga på ett golv som är halt som såpa...får knappt ihop benen när jag ska gå...tassarna vill åt nåt annat håll än vad jag vill. Husse och matte suckar tungt när jag tassar runt...säger att hela huset skakar när jag sakta sänker mig ned...nåja det kanske går lite fort och med en liten liten...pytteliten duns...tycker jag i alla fall. Alltid ska dom klaga på en liten akita. Sen har dom fått för sig att ligga med klädnypor på näsorna?...är det för dom snarkar tro?...nej dom påstår att det kommer ej så aromatiska dofter ur nedre delen av min kroppshalva!!...förstår ingenting...ja men fatta...det är klart att det pyser ut lite med tanke på att magen kurrar efter all stenätning...prova själv får ni se...det är inte kul...men jag måste äta lite sten , det hör till...tror jag?..vet inte riktigt varför jag måste äta lite sten och grus varje dag men måste man så måste man...basta!

Efter lite tjat från husse..jag är lite morgontrött av mig,så går jag ut en tidig morgonpromenad...sniffar igenom grannskapet om det hänt nåt...skäller ut nån felstående soptunna eller felparkerad grävmaskin....kommer nån granne ut rent oförhappandes så får hen sig en avhyvling också. Låter så maffigt när jag skäller på morgonen...det hörs så bra på nåt sätt..... inte så många andra ljud som kan konkurrera. Husse blir sur och försöker hyssja...men är det nån som vaknar av mitt skall, bra för dom...dom ska inte ligga och dra sig!
Sen blir det en av de tre bästa stunderna på dagen....FRUKOST. Ja men hur gott smakar det?...inte för att jag känner nåt av smaken...käket åker ned fortare än Stenmark tog sig nedför slalom-
pisterna...klonk ned i en tom akita-mage.
Efter det vilar jag en stund...vila är hundar bra på...eller snarare är vi passivt-aktiva...bara väntar på att nåt kul SKA hända. Här vilar jag hemma hos Mitsu..det var mysigt.

När jag har vilat klart och husse käkat frukost,läst tidning och allt annat han behöver göra på morgonen...stänger in sig bakom en dörr och där hörs det konstiga ljud...gurglande och fräsande och sen låter det som om det spöregnar därinne...jag får aldrig vara med..det är tråkigt!..då går vi på en lite längre tur. Kanske i Morga Hage eller längs med Ekoln...jag tycker det är jättekul att springa i vattnet...och dricka lite samtidigt förstås.Eller så håller jag mest nosen i marken och luktar...eller letar sorkar...men dom är lura dom där sorkarna...lite som Ninja-katten...dom lyckas hålla sig undan hela tiden...men en dag så!
Efter det går jag hem och sover en eller två timmar tills det är dax för andra höjdpunkten för dagen....LUNCH.. det är typ samma käk i skålen som frukosten...men det funkar det med...klonk ned i gruvan igen...på ett nafs är det borta...man vill ju inte riskera att kattrackarn kommer och stjäl min mat...man vet aldrig med dom där pälsbollarna.

Vilar lite på maten...bra för tillväxten av min vackra kropp...vaknar och kanske hittar på lite bus hemma...nej jag är faktiskt väldigt snäll...kanske jag gnager på nåt litet stolsben eller mattkant ibland men det är väldigt sällan.
På eftermiddagen går jag oftast ut med lill-husse...det är kul att gå i skogen med honom...han hittar på så mycket tok den grabben.
Kvällskvisten ägnar jag mig åt att äta MIDDAG...samma pluttar i skålen igen toppad med lite kassler och lite keso eller kvarg....mumsmums....en kort kvällspromenad för att uträtta behov och sen är det nattinatti för "små" valpar.

Nu ser jag fram emot advent och kanske lite snö snart...less att få leriga tassar!
Trevlig advent på er alla!


3 kommentarer:

 1. Ja ja.... se dagens ungdom. De lallar runt hela dagarna och låter den äldre generationen försörja sig. Jag började jobba när jag var 9 veckor gammal. Sedan dess har det blivit många långa slitsamma dagar på trafikskolan. Men är jag förvånad över dagens slappa ungdom? Nej... allt var bättre förr.
  /Mitsu den gamle

  SvaraRadera
 2. Jaha det förklara varför dagens bilförare kör som dom kör...det är du som bär ansvaret...nej det är nog dax för pension för vissa som inte riktigt hänger med i utvecklingen. Förresten hörde att du inte ens har körkort...det förklarar ju ändå mer hur det ser ut på Uppsalas gator med trafiken...finns ju ingen vett alls.
  Nej nu har jag inte mer tid att tjafsa...ska filosofera lite över klimatfrågan och komma fram till en lösning...det är sånt ungdomen är bra på! // Nästa nobelpristagare Shirai

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klimatfrågan????? Du kan ju börja med att begränsa dina egna utsläpp....
   /M

   Radera