Translate

torsdag 10 mars 2016
Tjabatjena alla akita-ken diggare...speciellt akitan Shirai-sama...den stoltaste av dem alla...nej det var väl matadoren det.....nåja hej på er i alla fall!
Ni kanske funderar vad en annan håller på med så här i "början på vår-tider". Jo det ska ni veta är en hel del...det är jäktigt att vara hund. Snö och is börjar smälta...marken tinar upp...vad händer då?...jo en hel drös med dofter sprider sig runt i luften och träffar min lilla söta nos. Och kan ni förstå hur jobbigt det är att hålla reda på allt som passerar in genom nosen och som sen ska analyseras och därpå lagras för framtida behov. Det är ungefär som om era klena (?!) hjärnor skulle behöva tolka 47 hemsidor samtidigt. Kämpigt med andra ord....problemet är att man inte får tillräckligt med tid på sig vid varje doftspår...alltid nån som sliter och drar i kopplet..."Kom nu, vi måste gå,skynda på". Men hallå inte rycker väl jag morgontidningen ur era händer?....det är ju bara katten som brukar sätta sig på den ibland...vill ha uppmärksamhet katt-skrället...det kan han få av mig men det vill han inte....otacksamhet är världens lön...allra helst för en snäll hund.


Ja och så ska man försöka vara lite lydig också dessutom....klara massa kommandon hit och dit..."stanna"..."sitt kvar"..."stå kvar"..."kom hit" etc etc....jädra massa tjat tycker jag....och så blir husse sur när jag inte lyder direkt. Men han fattar inte att jag måste fundera en stund på om det är värt att göra som han vill....blir liksom partiellt döv. Sen sätter han igång och ryar som den värsta militär om jag inte dansar efter hans pipa. Nej...tagga ned dig gubbe...annars biter jag dig i röven...hehehe!Och så får man jobba som snöplog i spåren....kan ni tänka er hur tungt det blir att dra runt en 20 meter lång tvättlina som är indränkt i snö och is...och så håller husse i den så den blir dubbelvikt och samlar upp en massa snö...tack för det televerket. Får en väldig massa muskler på kuppen. Husse föreslog att jag kanske skulle låta bli att sticka iväg och bli vildhund titt som tätt så skulle jag slippa ha tvättlinan. Men mamma sa att man inte skulle lova mer än man kan hålla så det får bli lina ett tag till.Vad hittar jag på för skoj här då...ute lite på hal is kan man säga...svårt hålla reda på fyra ben om  dom vill gå åt olika håll...bättre att åla sig fram...bara inte nån gädda biter mig i dom ädlare delarna!!


Slappar lite i min bädd...akitisar har en väldigt bra avochpå-knapp...när vi är inne kan vi ta det väldigt lugnt...vill ligga så vi har koll att ingen smiter ut och gör nåt kul utan oss...men gillar att slappa. Sen när vi går ut då är det full rulle. Kolla vad avslappad jag är i mina framben...kanske har jag fått gummiben?


Sen ska man ju försöka snylta åt sig lite godbitar om man kan....kan kan man men får får man inte...jädra snåljåpar...ska ha det godaste till sig själva....en annan får bara massa torra harpluttar att knastra på. Inte undra på att man matvägrar....till och med kattens torrfoder är godare men inte ens det får man ta. Nej jag ska byta familj...finns det nån där ute som vill ha en väldigt fin och lydig (tassarna i kors) akita och som har kylskåpet fullt med fläskkotletter och annat gottgott och "vill dela med sig av det goda". Jag ställer upp direkt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar