Translate

tisdag 27 mars 2018Swenglish for you non-swedes.....

Det här är min gata...och då menar jag MIN!!...ingen kommer förbi om inte jag vill...flyttar mig inte för någon!!!...bilar får stanna,backa och ta en annan väg ( ja om inte husse drar undan mig förstås!, tråkmånsen...han är så rädd om grannsämjan stackar´n).

This is my street.....and I mean MINE....do not forget it!!!! I will not yield to no one....Har inte så mycket att berätta egentligen...känner mig rätt uttråkad....så här ser jag ut då...

Have not much to tell really....feeling bored..this is my bored look......


Det är värsta elände här i huset...matte har en superförkylning och nyser något fruktansvärt...när hon trumpetar på så tror man att hon vill ha ned Jerikos murar allra minst....katten blir vansinnig och smiter ut det snabbaste han kan.Jag tvingas vara inne och höra oljudet.
Sen har vi då husse....han har fått en hälsporre under foten och stånkar och muttrar som hela världen har gått under....stackars liten!!!...rätt pinsamt när vi är ute på promenader faktiskt, trots dubbla sulor i skorna varav en gele´sula, ortopedisk inköpt från Apotea.se ( vill påpeka att det säkert finns andra internetapotek som har liknande, ingen otillbörlig reklam här inte!!) så går det i snigelfart....om vi går långsammare kommer vi gå bakåt, så sakta går det. Nu har han beställt ytterligare ett par sulor...går det att ha tre sulor i skorna???
Lite utejobb har vi gjort i det fina vädret trots alla krämpor....

It is misery in the house...my humom has got the most vicious cold and sneezzes a lot....it sounds like she is trying to trumpet down Jerichos walls...the cat gets crazy and races out of the house. I am forced to stay inside and hear the cacaphony.
And then we have humdad...he has got a heel spur and make a lot of sounds when walking...poor thing!!! ( he thinks!!). It is really embarrassing when we are out walking and dispite having two soles in his shoes, he walks like a snail...if we should walk ant slower we would go backwards.....He has now ordered another par of soles....is it possible to have three soles in one shoe?????
In the warm march-weather we have managed some outdoor jobs.....


Själv är jag väl hyggligt frisk men har en löptik i området som jag inte får grepp om....vet ni hur jobbigt det är att vilja hjälpa en flicka i nöd och så hittar man henne inte....frustrerande är det minsta man kan säga!!!! Och det påverkar min aptit också....äter som en fluga...snart kommer jag få spö av småjäntorna, så klen kommer jag att vara. Jag till och med ylade inomhus en kväll....har jag aldrig gjort förut......jag tog en tur till Morga hage och svalkade av mina känslor...

I am reasonable healthy but having problems with a bitch in heat in the neighbourhood....can you imagine how hard it is to want to help a woman in need??? It is soooo frustrating not being able to find her!!!! And is effecting my apetite...I am eating like a fly....soon the little lassies gonna beat me! I even howled one evening.....never done that before?...I had to take a trip to Morga Hage and cool things off....

Som jag har berättat förut blir jag ju kallad både det ena och det andra ute bland allmänheten....många har ju problem med min ras...har inte blivit kallad tax ännu men den dagen lär säkert komma. En trevlig dam, hon var kanske lite eljest (som farmor från Norrland skulle säga) ropade till mig när vi passerade henne...."Oj du var en väldig vacker hund (bra iakttagelseförmåga tanten !!!! ), är du en sån där Silbersky?"....va?...du menar en sibirien husky!...." ja just det,en silbersky!" Vad kan man säga??? Nu har man gått och blivit advokat också....jajaja man kommer upp sig i världen!!!!


Tre damer stod parkerade med två hundar när vi gick förbi dem...hundarna var en lite mindre vad jag kallar tax samt en något större  som jag benämner cocker spaniel.....jag hade i själva veket ingen aniiiing om vilken sort det var!!! En av damerna vände sig om och sa " det var mig en ståtlig hund, det där kallar jag en RIKTIG hund!"....tackar tackar tänkte jag men vad har ni för hundar då??...låtsashundar inköpta på Leksakslandet eller???

Nej nu ska jag gå och gömma mig så att jag inte blir utstyrd och förlöjligad som förra påsken.....

One day we past three ladies with two dogs....what kind of breed the dogs was I do not know, it was a smaller one that I use to call "dachshound" and a little bigger one that I call "cocker spaniel"...I really do not care which way!!! When we passed one lady turned around and said " Oh my what a handsome dog you are, that is what I call a GENUINE dog!" Thank you, thank you!!! but I wonder?? what kind of a dog do you have??? a fake dog from Toys r Us???

Well now I am off hiding somewhere....don´t want things to happen like it did last Easter do one???!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar