Translate

måndag 5 mars 2018Swenglish further down..

Hej på er allihopa!!...vintern har slagit sitt grepp om den här delen av Sverige. Vi slapp dock dom värsta snökanonerna tack och lov! Men vissa promenader ställde till det lite med utseendet....och att se ut. Tur man bor nära Arlanda så man kan få hjälp med avisning ( ej avvisning! ) om det skulle behövas....
Lite vinterbilder.....så ni som eventuellt sitter nere i Thailand och har det jobbigt med värmen kan känna hemlängtan...

Hi there folks...the winter is upon us here in this part of Sweden. We had the good fortune of not getting the "Beast from the east" on us, thank God!! But some walks made a mess of me...
Here are som winterpictures...so if you happen to be in a superwarm place you can long for some coolness....
Don´t I just look like a sugarbun???


Nu har den värsta löptiksperioden ebbat ut tror jag...det har varit jättejobbigt för mig!!! Man vill ju vara en gentleman och hjälpa till....för både liten och stor. Några pussar har jag delat ut i alla fall! Till Hedda, en bernersenner, som inte bor så långt från mig......och till en liten söt bichon frisé...hon var väldigt intresserad kan jag säga. Så jag är rädd för att jag blivit lite fjollig på kuppen....känner inte igen mig själv....helt plötsligt har jag fått ett intresse av att möta hundar....fr allt tikar då förstås men en och annan hane har det också blivit närkontakt med utan att mina kamphundsinstinkter tagit över.....pappa Dora skulle gråta blod om han visste! "Har jag närt en tax vid mitt bröst!!"
Mirai vill ju känna sig fri och inte vara bunden vid mig så då kan väl jag också passa på.....
Några Miraivinterbilder....

I think the worst period of bitches in heat is over...it has been a struggle for me this!!! As the gentleman I am I want to help each and every one of them in their misery. I have managed to distribute some kisses...to Hedda,the bernersenner that lives close to me....and to a little cute bichon frise´!!...she was very interested in me!!!💘 So I am afraid that I have become a "little softy"!! I am suddenly interested in other dogs...and not in the "fightdog"manner. If my father, the fierce Dora, would know about this he will weep blood....he would say "Have I nurtured a  german dachshound!!"
Now some winterpictures with dear Daijina Mirai.....

Fast nu har det kommit till min kännedom att Mirai visar sig ha dolda laster....har fått bildbevis på detta. Och som den renlevnadsman jag är börjar jag fundera om jag har valt rätt livspartner....min blick säger väl allt!!!

It has come to my attention that Mirai hasn´t told me all about herself that I need to know......she left out that she has some drinking problems. And as the clean-living man I am, I am starting to doubt if she is the one I am going to live the rest of my life with!!?? My appalled look says it all!!!!Det har varit en AkitaUppsala-träff i Ultuna......för några år sedan var det bara en akita i Uppsala....min älskade Mitsu...sen kom jag och efter det blev det som en ketchupeffekt....Uppsala svämmas över av akitas!!! Nja riktigt så är det väl inte....akita blir nog aldrig lika vanlig som t ex labrador...och tur är väl det!!!
Här är gänget som var med.....

We have had a meeting in the AkitaUppsala-group. A couple of years bach there was only one akita in Uppsala, my dear beloved Mitsu...then I came...and after that yet some more....


Från vänster till höger.....nykomlingarna hanen Riki och tiken Akiko, hanen Yoshi, min lilla favvistik Mirai, hanen Bandou samt min halvsyrra Gin. Saknades gjorde jag, Shirai samt min andra halvsyrra Kima....men vi lovar komma nästa gång och ställa till det!!!!
Nu känns det som jag vill gå i vinteride som en igelkott...

From left to right...newcomers Riki and Akiko, then Yoshi. my favouritebitch Mirai, Bandou and my halfsister Gin. Kima, my other halfsister and I weren´t there..but will be next time...
Now I feel like going into hibernation like a hedgehog....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar