Translate

måndag 11 april 2016Ligger i en snödriva och kan inte komma upp....äsch det kan jag visst...man är väl en snöhund!
Kom som sagt upp till den här herr Sälen...vette tusan var han håller till men han gömmer sig väl inne skogen. Gör han väldigt rätt i för det finns en massa löst folk som springer runt stugan här. Till och med en german shepard som försökte göra sig lustig med att vrålskälla ut mig. Som den väluppfostrade och timida akitan man är så lät jag honom hållas utan någon egen talan emot. Skäll dig trött tänkte jag. Jag spar mina krafter till skidåkningen.....


Väntar på matte som är och handlar på lokala shoppen...kollar in en och annan "local" också...konstigt....dom ser faktiskt  nästan ut som dom där hemma. Klart en annan har ju lite dalmas i sig...bördig från Tandsjöborg som man är. Kanske borde kvista över dit och överraska farsgubben....eller inte!Talade jag om att Astrid och Nisse var med också......ser ni nåt självlysande i bakgrunden som bländar kameran så är det Nisse. Tydligen måste han ha en sån där tröja ifall han kommer bort sig på fjället.....inga problem att hitta honom!


Redo för en strapats i turspåret....tänkte det skulle bli en par tre fem mil första turen...man vill ju inte förta sig första gången. Ser ni så fint jag håller reda på Astrid så hon inte rymmer iväg tillbaks till stugan.....Titta så trött jag är efter att ha dragit runt den där stora klunsen i slutet på repet i 10 mil runt Kalven...han kan väl staka på lite själv också......inte undra på att tungan hänger ned som en trött slips. Det var nog tur för husse att det var så lös snö utanför spåren att jag inte kunde gå där...annars kanske han fått sett mer av fjällen än han önskade sig. Faktiskt gick det riktigt bra att åka skidor....inte för att jag vet vad skidor är, jag knallade på som vanligt i mina tassar......vi trasslade bara in oss en gång och det var husse som krånglade till det inte jag....


Passade på inför nästa tur att snacka lite med vallachefen...tyckte husse hade lite för bra glid i nedförsbackarna...man vill ju inte ha en skidstav i röven. Sirap kan det hjälpa?


Här ska vi ut på en liten uppvärmningsrunda runt fjället på en sisådär 15 20 mil. Alla ligger i startgroparna....och inga i snögroparna ännu.
Ser ni den där gubben med den fula tröjan till vänster...synd att jag inte kan photoshop...eller kanske det finns ett Leksandsradergummi?!...herregud....sover karln i den där tröjan?! Åk före du...vi väntar och kommer efter om typ 30 minuter.....


Det sägs ju att det är så hälsosamt och stärkande i fjällen.....tycker det är överreklamerat......
tar nog in på pensionat med katten nästa gång...inte så gott med kattmat men det får duga.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar