Translate

lördag 9 april 2016Våren har kommit...och då åkte vi för att hälsa på sälen....ja det finns ju en massa sälar tycker ni men vi skulle roa oss med att hälsa på Sälen med stort S..... är väl lite märkvärdig då förstås! Själv tyckte jag det kändes onödigt nu när ändå blommornas doft lockade....nja inte så lockande..... finns mer spännande lukter som kommer fram just nu...
Och åka bil innebär inlåsning i den här jäkla buren...man känner sig ju som en kassler. Jag är storlek XL och behöver utrymme för det också...icke bur size XXXS. Höns får ju större plats än vad jag får och sen till råga på allt skall 140 kg packning stuvas in bredvid mig. Men hallå...är detta en godsvagn eller?...ta gärna upp lite fler under resans gång vetja...finns det hjärterum så osv.....bloody sälen med stort S....det är under en stolt akitas värdighet att forslas i en kreatursbox...vi är kejserliga och skall därmed behandlas såsom...dvs limousine tackar!!!!


Först åkte vi och lämnade katten Sigge på ett pensionat mitt ute i nowhere...men han verkade inte orolig för det. Kanske mysigt att bo på pensionat...träffa lite nya kompiiisar...äta god frukost...kanske "full scottish" med ilröda korvar, tjock bacon och haggis...sova länge och bara mysa i lugn o ro. Ska fråga om jag också kan få bo där nästa gång...kan i alla fall inte vara mindre utrymme än vad jag har i bilen. Fanns vildsvin precis runt knuten också....verkar intressent.....säkert kul att jaga en sån...typ vi akitor ska ju faktiskt vara avlade för det...jakt på björn,vildsvin och andra farliga djur (typ små skällande hundar).
Vi vinkade bye-bye till katten och for mot Sälen. Men först ett mellanstopp i Vansbro hos Ritva och Gunnar....ni vet dom jag hälsat på  i Uppsala...


Dom hade en väldigt bra verandadörr med fönster... bra utsikt och full möjlighet att stå där och muttra över allt som skedde i Vansbro.....det var väl kanske inte så mycket..... men det var ändå nytt för mig.
När kommer dom där crazy simmarna då? Såg inga...såg ej heller Björn Skifs..vem det nu är??...passande namn att möta en sån för en björnjägare som mig!
Nåväl det bjöds på lite skaffning för magen också....ja främst då för tvåbeningarna förstås...som vanligt får en annan stå där och sukta med snålvattnet rinnande som en vårflod i april längs med golvet......Jag lyckades faktiskt tigga mig till en hel del skinka av både Ritva och Gunnar till slut. Tror faktiskt Gunnar har kvar alla sina fingertoppar fortfarande.....man är väl finkänslig med huggtänderna!!!


Passade på att ta en liten tupplur.....skinkan gjorde sitt jobb i magen och så tänkte jag det var lika bra att sträcka ut på golvet eftersom i hönslådan får man ju knappt plats att sätta ned sin lilla söta röv än mindre ligga bekvämt.....


Men strax dax att bila iväg de sista milen mot slutmålet...bara magen sköter sig så långt. Husse hade ju den smarta idén att utspisa mig ett saftigt märgben kvällen innan resan...och  det kan sätta sprutt på magen om ni förstår...och det var ganska mycket märg på det där benet. Matte påstod att det kändes som om vi hela tiden åkte genom Skutskär...fattar inte vad hon menar....är det nån rosfestival där månne?!


Sent om sider efter många mil och en mindre palaver angående Skistars uppfattning om hur städning av föregående gäst skötts, så fick vi komma in Fjällvila nr 5.
To be continued som man säger på japanska......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar