Translate

torsdag 14 april 2016Tycker ni ska ta en extra noggrann titt på bilden här ovan....jaha varför det då tänker ni..."vi kan ju se att det är en bild på den vackraste och stoltaste av alla hundraser"...en akita-ken...en ras man inte har turen att stöta på varje dag.Och att han bär sina klövjeväskor med elegans. Jojo det är helt rätt iakttaget men ni måste titta lite noggrannare ändå...se lite innanför skalet...eller snarare pälsen...på denna enastående skapelse....Detta är nämligen en mycket BELEVAD hund.
Jaja säger ni det tycker han själv ja och hans familj MEN detta har konstaterats av en hundkonnäsör vi träffat. En mycket initierad och kunnig sådan...Uppsalas ja Sveriges svar på Ceasar Milan.
Det var så här att vi på vår dagliga promenad kom att möta ett annat hundekipage på en lite för smal stig...och artig som man är gick jag åt sidan och satte mig ned. Damen med hunden ( är inte det nån roman av nån ryss?) passerade smidigt och utan mankemang. Varefter hon passade på att kommentera min storlek...hon hade observerat mig för och såg nu att jag växt till en ståtlig akita...samt att hon sa "Det var en belevad hund!".....så vad sa ni nu då????? Och framför allt va sa du nu då, Mitsu bloody know it all Bitchie?! Ska bara lära  mig äta med kniv och gaffel också, så får jag en inbjudan till Nobelfesten!
Nu kanske det hör lite...men bara lite...till saken att damen med hunden har en hund som varje gång det kommer en bil skäller och snurrar runt som en propeller. Men det tycker inte jag ska påverka hennes mycket initierade bild av mig. Eller hur?!


Vid ett annat tillfälle på en promenad...nu ska jag passa på att skryta riktigt...i Morga Hage mötte vi en mycket trevlig dam (utan hund denna gång) som kommenterade mig på det allra finaste sättet. Hon sa "Och här kommer Sunnerstas stiligaste hund!"....Jo man tackar igen. Naturligtvis skulle husse göra sig rolig och kontrade med "jo men det heter ju, sådan herre sådan hund eller?!" Alltid ska man behöva skämmas!!!!


Och häromdan på golfbanan var det en dam...konstigt att det är bara damer?...som kom fram och tyckte jag var vacker....jo man dubbeltackar! När hon fick veta att jag var en akita blev hon intresserad...."jaha du är en sån där från filmen, Hachiko?" Ja då skulle väl lustigkurren husse vara fyndig igen och kläckte ur sig "jo visst han är Hachiko och jag är Richard Gere". Ja men kan man få sjunka ner under jorden. Hur många skämskuddar finns det i Sverige?


Ja så där ser livet ut när man är allas idol....slitsamt!

2 kommentarer:

 1. OMG! Jag tror aldrig att jag har skrattat så här gott under mina 7 år här på jorden! Du ståtlig och belevad?!!! Jag tror jag dör! Den damen kunde inte mycket om hundar, det kan jag garantera. OK, du kan väl få vara Sunnerstas stiligaste hund men inte Uppsalas, det finns en annan som har den positionen sedan länge här i sta´n.
  Det märks att du inte är van att få beröm av folk, en annan är ju SÅ van så man inte ens orkar skriva om det längre. Bara ett av tusentals exempel: En dam ropar till mig "Här kommer Uppsalas vackraste hund!" Är det en tik? ropar hon till Matte. När hon hör ett ja så ropar hon "se till att skaffa valpar på henne på en gång!" Hohhoijjaaa..... ännu en beundrare utöver alla andra. Och Hachiko har man väl varit sådär femhundra gånger också.
  Ja ja, passa på när jag inte är med och sug åt dig berömmet. Ser de en riktigt värdig vacker Akita-ken (dvs mig) hamnar du i skuggan av min stjärnglans.
  MVH Mitsu, No 1

  SvaraRadera
 2. Jo du kan ha varit poppis...men det var pre-Shirai-tiden. Det är en annan tideräkning nu när Shirai-sama är i staden. Alla blickar fastnar på mig nu. Ska skaffa mig livvakter så jag slipper så närgångna fans....jag säger bara "Hollywood here I come!"
  Kram Shirai the beautiful

  SvaraRadera