Translate

tisdag 26 april 2016
Spelat moderatbandy...ja eller golf då som det så fint ska heta. Fjolligt tycker jag...gå omkring med en säck full med pinnar på ryggen, som man sen ska ha för att peta fram en liten boll med....och efter en sisådär femtio-sjuttiofem petningar så ska man pilla ned den där fjantiga bollen i ett hål...skrika "yes"...ta sen upp bollen igen från hålet (kan inte stackarn få vila lite efter att ha mer eller mindre blivit misshandlad i en halvtimme???) och börja på nytt igen från en annan plats. Är det inte bättre vara hemma i trädgården istället och peta ned lite blommor?...som jag sen kan gräva upp....


Och det här gröna fina gräset man verkar sköta om så mycket...varför går man inte på det...nej det verkar mycket roligare gå inne i skogen och "peta pinne"....roligt och roligt förresten...tycker mest det muttras och svärs hela tiden...och det skriks en väldig massa "Nej"...då tror naturligtvis jag att jag varit olydig igen (fast det brukar jag inte vara!!)...men man ska väl skrika så i golf förstår jag eller?Och dom verkar hela tiden vara sura på varandra för dom tycks alltid gå i varsin skogskant och leta bollen...vore det inte mer praktiskt att vara mitt i???....men nu spelar ju inte jag golf så jag vet väl inte bäst (fast oftast gör jag det i alla fall "även om jag har fel så har jag rätt" som någon vis person sa).
Hände något väldigt obehagligt på tvåans green ( green....det är där man ska peta bollen i det lilla hålet med flagga ...man tar bort flaggan först annars får man plikt...två års fängelse eller nåt..allvarliga saker golf.
Jo så här var det....satt väl lugnt och väntade på att grabbarna skulle peta i bollen efter 7-8 försök...tog lite lång tid så jag började utforska omgivning... var väl lite pinknödig också....helt plötsligt och utan förvarning hör jag ett stort brak...och ut ur skogen kommer det en gigantisk vit och orange hund (måste vara en argsint akita tänkte jag, kanske MItsu?) med käftarna vidöppna för att hugga in på min svans....
Jag tog det säkra före det osäkra och brände iväg så fort jag kunde...men hundjäkeln följde efter och han hade lyckats kroka fast en lina i mig så att jag inte kom undan.....och tydligen spelade han golf också den rackarn för han började kasta golfklubbor efter mig...otäckt värre!!
Som tur var släppte han taget efter ett tag och jag kunde springa ifrån honom.....tänkte jag skulle springa till parkeringen och hoppa in i bilen men då hörde jag husse som vrålade "STANNA!!!"...och då gjorde jag det eftersom jag är en lydig och väluppfostrad hund.
Väl tillbaks till greenen låg den där akitan där utslagen...dålig kondis eller?..... då tog husse upp den och stoppade tillbaks sina klubbor...nedrans också..jag hade blivit jagad av husses bag!...ja men dom kan säkert vara elaka dom med...man vet aldrig!
Hoppas ingen annan golfhund på klubben såg det hela!!!!Trevlig Valborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar