Translate

tisdag 20 oktober 2015


Här står jag..den lilla akitan..och väntar på bussen. Ni ser den som en liten grön prick där borta..den blir jättestor och läskig när den väl kommer fram ska ni veta. Varför blir det så...små saker blir helt plötsligt jättestora och skrämmande..låter massa konstigt också..väser och har ljud för sig där bak som jag tydligen har på natten också säger matte...luktar inte lika mycket kanske..matte brukar gå ut och lägga sig på soffan ibland. Tycker jag är oförskämt...en gosemose som mig kan det väl  inte komma nåt illaluktande ifrån...punkt slut!
Jaha varför står du och väntar på bussen undrar ni...eller hur?..ska jag kanske rymma tillbaks till Rudi och Gabbi i Tandsjöborg. Ledsnat på allt tjat här i Sunnersta? Ta en time-out från koppel-tvång, reglerade mattider, ajabaja och Ninjakatten? Kanske få dom att sakna mig lite grann?!

Nejdå, det är husse som fått för sig att vi måste träna inför att jag ska följa med honom till jobbet. tror det ska gå att åka buss med mig på morgarna. Lycka till säger jag!
Nåväl buss-skrället kom med en väldans fart..stannade och gjorde sina ljud. Jag hade inte den minsta lust att följa med det där åbäket..vet väl inte vad som händer där inne...kanske små-akitisar blir till pälskragar eller nåt. Nej sånt händer inte tänker ni...johodå det var ett tag sen men i mitt hemland under kriget med amerikanerna råkade många akitor hamna på officerarnas rockar...kan ni ens tänka er nåt så hemskt. Man tror att det när kriget var slut endast fanns ett tiotal akitas kvar!! Så man tycka det är ett litet under att lilla jag spatserar på Uppsalas gator.

Helt plötsligt utan mitt samtycke var jag ombord på det här rullande skeppet...hur det hände fattar jag inte...jag försökte hålla emot men det gick tydligen inte så bra. Jag kröp fram längs med golvet...utstirrad av en massa tvåbeningar som smilade upp sig när dom såg mig. Men det gick ganska fint när jag väl förstod att det inte fanns några giriga pälshandlare bland dom.
Sen låg jag fint på golvet och kollade läget...det funkade bra...var tvungen skälla ut en gubbe som kom ombord med sin hund bara. Konstig jycke måste jag säga..han liksom gled fram bakom sin husse på bakbenen. Mannen hade en jäkla pli på honom ska jag säga..så fort han svängde så hängde hunden på direkt..och inte ett ljud sa den. Benen såg lite lattjo ut...dom var runda och snurrade med en väldans fart. Kroppen var alldeles fyrkantig också...käkat för mycket förstås och för lite motion så klart. 
Sen gick vi av efter några hållplatser. En härligt stärkande promenad genom skogen på Gula Stigen för att sen komma hem och mysa.

3 kommentarer:

 1. Men hallååå!!? Är det inte min blåa matta du ligger på?
  Hur kom du in i huset? Genom kattluckan eller??
  Undrar Gudmor Mitsu........

  SvaraRadera
 2. Jodu...man e liten och hal som en ål..till skillnad mot vissa järn-ladys som tycks vilja ha allt utrymme om man är i närheten. Akta dig så att inte Sigge kommer med nästa gång. Då tar vi över!
  För övrigt håller jag på träna in lite nya trix till nästa möte i ringen...så passa dig.
  Hälsar Hulk-Shirai

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera