Translate

söndag 11 oktober 2015Vilket underbart väder vi har i Sverige just nu...krispigt och klar i luften...det är en fröjd att få vara ute med husse på promenader. Allra helst när man slipper sitta fast i det där förhatliga snöret som han håller i..begränsar min frihet å det grövsta..ska det vara så i en demokrati...borde vara fritt att röra sig som man vill eller hur..ska ta och skriva till Löfven angående detta!
Jag brukar tänka att det är jag som har husse i koppel istället...funkar mycket bättre då..han får hänga på mig över stock och sten...bra för hans benstomme!
Annars håller jag mest reda på mina domäner..ni vet att jag äger allt va?..och då menar jag rubbet..till och med ER..bara så ni vet!! Det är skitjobbigt när tex en släpvagn hamnar på min gata...då måste stå och skälla ut den minst fem minuter. Men flyttar den på sig ...nejdå..den bara står där och står i vägen..idiot!
Sen äter jag en hel del...man måste ju växa och bli en stor kille..nu väger jag nästan 17 kg..det är bra men jag ska upp till minst 40 innan det är klart.


För övrigt var jag nere vid Mälaren igen idag...det är så härligt att kunna gå längs med vattnet och helt plötsligt när man får ett infall..hoppar man ned och blöter sina tår..eh tassar...jätteskönt!Idag var jag riktigt snäll tyckte matte....grannarna tvärs över oss..som jag brukar skälla ut ibland när dom kommer och stör min världsordning...somliga har ett land att styra men jag har lite mer att hålla reda på....jaja men grannarna fick ge mig godis. Utan att jag morrade ut dom. Det var en liten pojke med och nån hyfs och vett har jag faktiskt...även om somliga inte tror det ( matte!).Jag jobbar på min "ki-sho"...betyder ungefär inre styrke eller personlighet...en akita ska ha mycket ki-sho när den är fullvuxen. Ingen mjäkighet eller fjanteri...finns alldeles för mycket sådana hundar..chiwaver, poddlar,plitbulls och sånt. Nej en akitas inre styrka ska visa sig i stoiskhet och värdighet i alla lägen. Tyvärr har jag lite svårt med "i alla lägen"...det blir gärna lite eljest ibland men jag jobbar på det ska ni veta...jag jobbar intensivt...blir nog bra om några år eller så!
Nej nu ska jag börja ladda upp för tisdagen...jo men vet ni inte världens nyhet...jag ska börja skolan..kallas valpkurs. Det ska minsann bli spännande. Kan säkert finnas nån dum jycke man kan bråka med eller kanske skälla ut nån tvåbening efter noter. Nej just..det var ju det där med ki-sho...tänkte inte på det...får väl försöka skärpa mig..en stund i alla fall!!!!


2 kommentarer:

 1. Vad kul att du ska börja på valpkurs! Tror du ska gå hos samma som jag gick för hundra år sen. Jag kommer och kollar in dig på tisdag när jag slutar jobba.
  Sen ses vi till helgen hoppas jag! Förstår inte alls varför mina ägare planerar att plocka bort alla mina tuggisar när du kommer......
  Konstiga människor.
  Kram Gudis Mitsu

  SvaraRadera
 2. Helgen blir det! Det ska bli kul jaga dina katter...eller? Shiraien

  SvaraRadera