Translate

onsdag 7 oktober 2015Hejsanhej goa vänner..nu är jag här igen och det börjar hända grejer!!! Vadåför grejer tänker ni?...jamen titta ut i naturen vettja..ser ni inte vad som finns på marken på morgonen...jojomensan.... FROST..det är fina grejor det!! Känns så svalt och skönt under tassarna när husse släpar ut mig halv sex på morgonen...varför så tidigt?? Det här är livet på en pinne för en liten akita..."it´s my cup of tea" som dom snobbiga britterna säger! Nu ska det bara komma lite vit snö också...ju tidigare desto bättre...så man riktigt kan njuta av att man har dubbelpäls..jäkla bra körsnär man fixade sig...ja eller morsan fixade då.

Nog om vädret...nu ska jag framföra mina bestämda åsikter om en sak som garanterat inträffar VARJE promenad jag är ute på. Irriterande irriterande!!! Dessa människor, dessa homo sapiens, dessa tvåbeningar som har lite svårt att hålla sina inre känslor och begär i styr. Inte som en stolt akita som har kontroll i varje situation!...husse fnyser,fattar inte varför?!. Så här är det. Jag kommer lugnt gående, sköter mina ärenden som en akita ska göra dvs  att övervaka att allt och alla håller sin speciella plats i tillvaron intakt. Det är lugn och ro. Men..... då hör man från 250 meters håll en gubbe eller tant vråla ut " nämen vilken gullig liten valp" med gäll röst..akitor hör bra så ni behöver inte skrika!...ja men det skulle väl vara ok om det räckte med detta...lite beundran på avstånd..jag fattar ju att jag är den gulligaste valpen i universum och en riktig liten juvel ( jag är väl inte föör blygsam nu??). Men nejdå..sen kommer det som ett brev på posten..eller snarare mail i inkorgen nu för tiden....."får man klappa, han ser ju så mjuk ut". Och sen från dessa 250 meter, böjer dom sig fram och släpar en hand längs med asfalten så att det bara fräser om naglarna för att slänga sig över mig!! Hur roligt kan det vara tror ni? Tänk om jag skulle, när jag ser en gubbe eller gumma långt borta, skrika ut "  nämen vilken liten söt gumma , hon ser mjuk ut, får man komma fram och bita?". Och sen bara rusa fram och ta ett stadigt tag runt smalbenet...det vore grejor det! Skulle säkert uppskattas...NOT! Och idioterna väntar inte på svar heller från husse eller matte...dom bara rusar fram och tar för givet att det här gosedjuret är allmän egendom!! Men ack vad dom bedrar sig...gosedjuret kan både skälla och bita ifrån om det vill sig. Och då ser tvåbeningarna förnärmade ut och börjar tjata "valpar ska väl inte skälla och bitas får dom väl inte göra, det måste ni säga ifrån"! Jo tack ALLA tycks vara sin egen Ceasar Millan och veta bäst. Hund och barnuppfostran ska man inte lägga sig i!!!
Nej..tack så mycket för gubbar och gummor...fortsätt framåt med era stavar ni och strunta i mig...för jag struntar i er!!

Nej nu ska jag ta och leta upp katten för att ta ett snack. Han börjar bli lite mer intresserad och lite..men mycket lite..mindre rädd för mig. Jag är inte farlig...ja kanske lite då men på en kontrollerat sätt..kontrollerat av mig dvs. Har bara jagat honom en gång och det var utomhus..det var roligt!!Han försvann in under trappan och sen var det slut. Jag tror han gillade det också..tror han sa det iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar