Translate

onsdag 14 oktober 2015


Var på valpkurs igår...ja jag vet inte jag.... mycket väsen för lite ull som kärringen sa när hon klippte grisen.

Och valpkurs var väl inte det rätta ordet sa Bull. Där fanns en störig ridgeback på 17 månader bla..ja han uppförde sig som en valp..for hit och dit som en guttaberkaboll. Vet ni vad en guttaberkaboll är för nåt?...nej trodde väl inte det..jo mina vänner det är en tidig golfboll gjord av ett gummiliknande matrial..tidigare hade man handgjort golfbollar med ett innanmäte av fjädrar från gås packade i djurhudar..det var hantverk det..hoppas dom inte slog bort lika många bollar som min husse gör eller som lill-husse...bolltillverkarna gör en förmögenhet på dessa två "lallare" på golfbanan. Nästa år ska jag hjälpa dom att hitta sina bollar...så det så!

Jo det blev lite urspårning från ämnet där..in på valpkursspåret igen. Ridgens lillmatte låg som ett snöre efter när jycken tog en lov mot mig för att hälsa. Han kom lite plötsligt om man säger... så jag var tvungen att ryta ifrån lite grann...jodå jag ser ut som ett gosedjur men ryta ifrån kan jag om det behöves. Och framfusiga ridgebackar behöver en tillsägelse för att fatta galoppen.
För övrigt tränade ville lite inkallning för krislägen enligt domptören..eller kursledaren då. Skulle endast användas i "skarpt läge" såsom vid typ iakttagande och efterföljande av det pälsklädda djuret katt (dock ej Sigge..han jagar man INTE...vis av hans klors kontakt på min stackars känsliga nos...det vill man inte uppleva igen..tack så mycket!)

Tränade också att komma och sitta vid sidan av husse/matte...ingen konst alls..baggis för en akita som är sugen på godis. Svårare grejor får det bli nästa gång annars somnar jag.
Ja det var väl inte så mycket mer tycker jag...vi hundar glodde mest på varandra och kollade in läget om man kanske kunde få nån kompis i gänget eller ej.
Nästa gång ska det tydligen bli bara teori utan vi hundar...kanske skönt det så man hinner träna lite mer till nästa gång så man ligger lite i främsta linjen.
Här ser ni mig bestiga en av pisterna i Uppsala Alpina Center...ja ni läser rätt..vi har ett Alpin Center..det är inte illa för platta Uppland. Bäst att passa på klättra uppför nu när det inte är snö..sen blir det nog att åka på rumpen nerför...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar