Translate

fredag 18 september 2015Bit för bit, sakta men säkert, pö om pö och allt vad det nu heter, så börjar jag komma underfund med vad för sorts hund jag innerst inne är. Ja att jag är en AKITA, den mest nobla hundrasen som finns, det är väl ovedersagt...men mitt innersta väsen, min innersta motor börjar som sagt kicka igång mer och mer. Jaha och vad är det då? frågar ni...eller? Jo mina vänner så här är det...jag har ett starkt om inte maniskt ordningssinne. Och då menar jag ordningen i mitt lilla universum, mitt territorium. Inte inne så mycket kanske...där kan det få vara lite hur som helst...gnagd strumpa där..en sko här..en handduk som e tuggad på kastad där osv...det gör mig inget med lite stökighet inomhus MEN UTOMHUS SKA DET VARA ORDNING!!! Jag menar, går jag ut från mitt hus och ser att det står två bilar istället för de obligatoriska TRE på grannens tomt blir jag konfys. Måste sitta ned ( husse drar och drar i kopplet men jag håller emot) och studera det hela...lägga om pusslet i min skalle så det stämmer till nästa gång...men då står det förstås tre bilar där igen...bara flytta om i skallen igen. Nej det måste vara ordning och reda  på mitt revir...fattar dom inte det?  När vi går förbi huset med katten som glor på mig....har han aldrig sett en stilig akita förut eller är han bara lite eljest sittandes där med öppen mun?!...så ska deras röda bil vara parkerad med nosen syd-väst INTE nord-ost. Detaljer detaljer allt att lägga på minnet och logga in till nästa gång.Husse förstår inte det här med detaljer...han har bara bråttom att gå..."kom nu " tjatar han..."take a chill dude" tänker jag..i min värld måste allt registreras.. från sopåkare till gamla tuggummin att mumsa på. Ordning ordning!!!!! mitt motto.Höll på få spel en dag när en osnuten unge hade lämnat sin cykel mot ett staket. "Där ska den inte stå unge"!!! Jag var tvungen att ge honom en rejäl utskällning...nu ska han väl fatta i alla fall!
Nej nu måste jag ut och patrullera av distriktet och se efter vad dom ställt till med nu!


Hej då!

2 kommentarer:

  1. Hej Shirai, jag vet precis vad du menar! Jag har samma problem med mina ägare, de fattar inte att vi akitor måste få sitta och fundera och filosofera över livet. Vem skulle annars hålla reda på allt? Jag har ju halva Börje socken, Ekebyboda och Fjällidens IP att patrullera. Sånt måste bara få ta sin tid!
    Kram från Gudmor Mitsu

    SvaraRadera
  2. Hejsanhej Mitsu! Jo vi stolta akitor tar på oss ett stort ansvar för vår närmiljö, det är inte många som uppskattar det tillräckligt. Så stort område som du har skulle mina små ben aldrig orka med, kanske när jag blir större. Kramis från gudsonen Shirai

    SvaraRadera